Orędzie Imperatora-seniora Imperium Brodryjskiego do Narodów Nordaty.

Awatar użytkownika
Tymoteusz Piechota
Apprentice
Apprentice

Re: Orędzie Imperatora-seniora Imperium Brodryjskiego do Narodów Nordaty.

Post autor: Tymoteusz Piechota »

Popieram Piotra, Azymutia bardziej siÄ™ nadaje na ten region.
Tymoteusz Dostojewski vel Piechota
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Andrzej Płatonowicz Ordyński pisze: 12 lip 2022, 20:31Ale z tego co czytam na micropedii, Azymutia nawiązywała klimatem do Australii. Zrobimy tam narracyjny reset i zaczniemy od początku?

Kolejna sprawa - czy w przypadku utworzenia Unii Nordackiej ta autonomiczna Azymutia nie będzie "podprowincją"? Bo z takim statusem, to chyba nawet nie warto zaczynać. xD

Azymutia od kilku ładnych lat jest jak to sobie przyjąłem nazywać "burdelem etnicznym". Mieszka tam każdy, średnio raz na rok ktoś chce się kogoś z tamtą pozbyć i gdy już się pozbędzie dodaje nową grupę etniczną pogłębiając tylko ten bałagan. Chociaż ostatnimi czasy dzięki współpracy @AleksanderNovak i @Grzegorz Szarak udało się rozwiązać kwestię westlandczyków mieszkających na Azymutii a postępy poczynione w tym regionie przez @Piotr Romanow mogą stanowić dobry zalążek dla właśnie wyżej wspomnianego kraju.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233512
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Użytkownik UsuniÄ™ty 233512 »

Nie wiem, czy pchanie się w burdel ma sens... Może należałoby wziąć przykład z Leocji i Edelweissu, które wystartowały bez zbędnych obciążeń, bez "predententów", "zasłużonych", itd. Ja myślałem raczej o państwie wchodzącym w skład Unii Nordackiej (jeśli już w ogóle chcemy coś tworzyć, ja nie mam na to parcia). No ale tę kwestię pozostawiam Piotrowi, ja sobie tylko głośno myślę.
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

Moi drodzy,

Powiedzmy sobie szczerze, idea terytorium zależnego od jakiegoś kraju też mnie średnio przekonuje do tego, aby coś tam robić. Miałem już niestety ciemne karty zarówno z rządzącymi Muratyki jak i z samym Panem Nowakiem. Wydaje mi się, że czysta karta, czysta ziemia może wyjść nam na dobrze, ponieważ nie ma to najmniejszego sensu, aby non stop się ze sobą kłócić, o to kto ma prawa do czego. Tutaj raczej muszę pytać całą Unię, czy przyjmą jeszcze nieistniejące Państwo... 
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Robert Drenin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Robert Drenin »

Piotr Romanow pisze: 12 lip 2022, 21:01Tutaj raczej muszę pytać całą Unię, czy przyjmą jeszcze nieistniejące Państwo... 

Nie mam nic przeciwko, zwłaszcza jak Czesnorad również jest młodym narodem, który w praktyce nigdy nie istniał, więc doceniam przyjęcie nas do społeczności vświata. Więc w mojej opinii głupie trochę byłoby, gdyby Czesnorad się nie zgodził.

Tylko ciekawe jest, gdzie byłoby terytorium Twojego państwa. Gdyż na samej Nordacie (jak rodzimego kontynentu) to trochę ciężko, gdyż trzeba mieć na uwadze Kirianię i Hawiland i troszkę się to zapełniło.

(ale jak widać, jeszcze coś jest. Tylko na tej mapie jeszcze Czesnoradu nie ma)

(a tak apropos tej mapy, fajnie byłoby ją zedytować, ale potrzeba rodzimego pliku)
Towarzysz Robert Drenin

WiceprzewodniczÄ…cy Rady Komisarzy Ludowych ZwiÄ…zku Kolektywistycznych Republik Rad
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Robert Drenin pisze: 12 lip 2022, 21:24(a tak apropos tej mapy, fajnie byłoby ją zedytować, ale potrzeba rodzimego pliku)

Na tÄ… chwilÄ™ chyba najaktualniejsza mapa jakÄ… mamy.

[attachment=0]Map Nordata Polityczna.png[/attachment]/monthly_2022_07/1051285708_MapNordataPolityczna.png.5ed2ab5d811003f41b568d7ef9ecfdf2.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

Trzeba będzie dodać Czesnorad, Kiranię i Hawiland oraz edytować między innymi Zjednoczone Państwo. 
Ostatnio zmieniony 12 lip 2022, 21:44 przez Albert Fryderyk de Espada, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop
Apprentice
Apprentice

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Aż tak Å‚adnej wam nie zrobiÄ™ (to prÄ™dzej kulega Waksman albo Dex), ale mogÄ