System gospodarczy - start!

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

System gospodarczy - start!

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Szanowni!

Z dumą przedstawiam wam wypracowany przez nasz wszystkich system gospodarczy! Po rejestracji  na samej górze znajdziecie zakładkę "Jak to działa?" w której znajduje się poradnik. Przestudiujcie go dokładnie! W razie pytań zapraszam do tego wątku ?

Przedstawicieli państw proszę o kontakt na Discordzie w celu przekazania passów do państwowej rafinerii, która będzie sprzedawała innym firmom podstawowy surowiec - paliwo.

@Obywatel Muratyki @Obywatel Czesnoradu @Mieszkaniec
Awatar użytkownika
Robert Drenin
Community Regular
Community Regular

Re: System gospodarczy - start!

Post autor: Robert Drenin »

Tia... Czy system przewiduje gospodarkę centralnie planowaną, gdzie żaden obywatel nie może posiadać firmy, a wszelkie decyzje gospodarcze podlegają pod jeden organ państwowy, jakim jest Komisariat Planowania Gospodarczego, którym zarządza Towarzysz Włodzimierz Molotin?
Towarzysz Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Cóż, nie tworzyłem tego systemu z myślą o gospodarce centralnie planowanej. Musicie jakoś wykombinować jak go użyć. Na pewno się jakoś da ?
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Trzeba będzie wprowadzić na przyszłość jedną dość ważną w moim mniemaniu rzecz, a konkretnie możliwość podpinania pod jedno konto kilku firm jednocześnie.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Albert Fryderyk de Espada pisze: 16 lip 2022, 1:33Trzeba będzie wprowadzić na przyszłość jedną dość ważną w moim mniemaniu rzecz, a konkretnie możliwość podpinania pod jedno konto kilku firm jednocześnie.

Jak najbardziej. Mam to nawet zapisane na Trello! ?

Ale tego podejmę się dopiero wtedy, kiedy system trochę pochodzi, będzie sprawnie działał, a ja podszkolę się z programowania ?

A co do gospodarki centralnie planowanej @Robert Drenin tak myślę - może wykorzystacie system zakładając tylko przedsiębiorstwa państwowe, na które planować będziecie ilość zakupowanych towarów? Wiemy mniej więcej jakie są przeliczniki, także ?
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

No a tak z innej beczki, świetna robota @Alfred Fabian von Tehen-Dżek i @Waksman a jak to się jeszcze rozwinie to o ho ho.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Albert Fryderyk de Espada pisze: 16 lip 2022, 2:08No a tak z innej beczki, świetna robota @Alfred Fabian von Tehen-Dżek i @Waksman a jak to się jeszcze rozwinie to o ho ho.

Bardzo dziękuję za słowa uznania! Ja również mam nadzieję, że wszystko się fajnie rozwinie. Rozreklamujemy się na Nordacie, może jakiś kraj jeszcze do nas dołączy? :D
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233512
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Użytkownik Usunięty 233512 »

Rejestrujemy się jako jakiś konkretny podmiot gospodarczy?
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Andrzej Płatonowicz Ordyński pisze: 16 lip 2022, 9:06Rejestrujemy się jako jakiś konkretny podmiot gospodarczy?

Dokładnie tak ?

Najlepiej byłoby, gdyby było to przedsiębiorstwo zgodne z jakąś firmą, której jesteś właścicielem i która jest wpisana do EI, ale nie jest to wymagane.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2022, 9:24 przez Użytkownik Usunięty 233511, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233512
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Użytkownik Usunięty 233512 »

OK, może mi podpowiesz jakie przedsiębiorstwo najbardziej by się przydało i wypełniło lukę na rynku?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje wspólne”