[attachment=0]waksman.png[/attachment]/monthly_2022_08/waksman.png.595d500cad67f79b471dbbc5708c6cf4.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Operacja "Busola"
- AleksanderNovak
- Contributor
Re: Operacja "Busola"
Moje aspiracje do zjednoczonej Nordaty są głównie gospodarcze. Głęboko wierzę, że w interesie Insulii jako cywilizowanym państwie nie jest jednak zajmowanie kolejnych pikseli, bo dajmy na to, chcemy granice z jakimś państwem do kontaktów gospodarczych. System Gospodarczy leży i kwiczy, Winkulia w ogóle nie jest nim zainteresowana, w rzeczywistości to co wprowadzają Wasze wojska na anektowanym przez Was OBPP w Nordacie, to niepokój SRW, i na razie nikt nie ma z tego żadnych korzyści.
[attachment=0]waksman.png[/attachment]/monthly_2022_08/waksman.png.595d500cad67f79b471dbbc5708c6cf4.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />
- Użytkownik Usunięty 233512
- Enthusiast
AleksanderNovak pisze: 20 sie 2022, 19:32Głęboko wierzę, że w interesie Insulii jako cywilizowanym państwie nie jest jednak zajmowanie kolejnych pikseli, bo dajmy na to, chcemy granice z jakimś państwem do kontaktów gospodarczych.
Ale że istnieje różnica między realem a wirtualem to Ty wiedz. Co jest złego w zajęciu sobie kilku pikseli, jeśli ma się na nie pomysł? Ludzie nie giną na wojnie, infrastruktura nie jest niszczona, gospodarce to nie szkodzi.
Jak byłem prezydentem Bialenii w 2014 r., to zajęliśmy wyspę Anatolię i z perspektywy czasu uważam to za dobrą decyzję. Anatolia ubogaciła narracyjnie Bialenię i szybko stała się jej integralną częścią. Myślę, że analogiczną rolę dla Muratyki może pełnić region Mariuszowa.
Kaspar Siła!
- AleksanderNovak
- Contributor
Problem w tym, że Azymutia którą Muratyka anektowała jest bezkształtna, Winkulia natomiast opisała np. Aborygenów tam żyjących. Wy co zrobiliście? Linię kolejowe? Usunęliście z map dawną stolicę Republiki Azymuckiej? Przemieściliście pół miliona Westlandczyków z waszego widzi-misia? Ale nie zaszkodzi przecież jeszcze troszkę więcej pixselków, takie samczne są.
Westland od 3 lat ma takie samo terytorium, a jeszcze jest bardzo dużo do zagospodarowania, i pomysłów ciągle nie brakuje. A mamy o wiele mniej terytoriów od Was.
Westland od 3 lat ma takie samo terytorium, a jeszcze jest bardzo dużo do zagospodarowania, i pomysłów ciągle nie brakuje. A mamy o wiele mniej terytoriów od Was.
- Enthusiast
Jacy znowu "Wy" i "Was"? Ja nie jestem obywatelem Muratyki, identyfikuję się z Nordatą jako całością. Po prostu uważam, że takie czepianie się na siłę jest słabe, takie jęczenie dla samego jęczenia. Przychodzisz tu, marudzisz, obrażasz Muratykę. Muratyce to nie zaszkodzi, bo i tak podbije, co będzie chciała, a Ty prezentujesz się jako przedwczesny dziad, stary malutki.
- AleksanderNovak
- Contributor
Jedynie Koribia dzięki Espadzie jest rozwijana na stałym poziomie.
Aktywność w samej Muratyce Właściwej obecnie nie robi Waksman, ojciec tego państwa ale... Leszek który działa w wielu mikronacajch, i Prezydent Espada.
Aktywność w samej Muratyce Właściwej obecnie nie robi Waksman, ojciec tego państwa ale... Leszek który działa w wielu mikronacajch, i Prezydent Espada.
- Enthusiast
- AleksanderNovak
- Contributor
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Widzisz Oluś, bycie dorosłym człowiekiem w realnym życiu nie opiera się na ślęczeniu przed mikronacjami 24/7 tak jak robisz to ty. Ty możesz sobie na to pozwolić, bo jesteś małym bachorem, którego jedynym obowiązkiem jest chodzenie do szkoły i nic więcej. Ja jestem w mikronacjach na tyle na ile mogę i na ile chcę. Nie możesz zmuszać mnie do działania w mikronacjach, bo to jest tylko i wyłącznie moja decyzja. Jednak jeśli ty obracasz to w powód do jechania po mnie, bo "ja nie rozwijam Muratyki Właściwej bo jestem jebanym leniem" to nie, tutaj się miarka powoli przebiera. Jeśli dalej będziesz to robił podejmę stosowne kroki, żebyś więcej na to forum nie mógł wejść. Zabawa zabawą, inby inbami, pstryczki w nos pstryczkami w nos, ale każde z wymienionych ma swoje granice. Ty tą granicę przekraczałeś nie raz i dobrze o tym wiesz.
Zachowaj się chociaż raz jak osoba z mózgiem, i przestań.
Zachowaj się chociaż raz jak osoba z mózgiem, i przestań.
- Enthusiast
W ogóle jak można mieć do kogoś pretensji o to, że rzekomo nie poświęca wystarczająco dużo czasu na swój kraj? xD Ja rozumiem, jakby obywatel narzekał na własnego prezydenta, że nie pełni należycie swoich obowiązków. Ale zwykły obywatel Insulii na zwykłego obywatela Muratyki? xD
https://youtu.be/ekKiyqHIruQ
https://youtu.be/ekKiyqHIruQ
Ostatnio zmieniony 20 sie 2022, 20:46 przez Użytkownik Usunięty 233512, łącznie zmieniany 1 raz.
- AleksanderNovak
- Contributor
Nie zrozumieliście sensu wypowiedzi to sprostuję: zamiast zajmować kolejne ziemie, pierw zajmijcie się obecnymi.
Co do "ślęczenia nad mikronacjami 24/7", nie zgadzam się z tym i biorę mikronacje z dystansem jako pewnego rodzaju rozrywka, nawet kiedy się kłócę, tu chodzi po prostu o zabawę, a mam bardzo dużo innych zajęć, czytam książki, gram na gitarze, kocham fotografię, jestem herbaciarzem i słucham nałogowo rozmaitej muzyki ?
Co do "ślęczenia nad mikronacjami 24/7", nie zgadzam się z tym i biorę mikronacje z dystansem jako pewnego rodzaju rozrywka, nawet kiedy się kłócę, tu chodzi po prostu o zabawę, a mam bardzo dużo innych zajęć, czytam książki, gram na gitarze, kocham fotografię, jestem herbaciarzem i słucham nałogowo rozmaitej muzyki ?