II Posiedzenie Sejmu Muratyckiego I Kadencji

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

II Posiedzenie Sejmu Muratyckiego I Kadencji

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Szanowni obywatele i mieszkańcy Republiki Muratyki

Niezmiernie miło mi poinformować o rozpoczęciu II Posiedzenia Sejmu Muratyckiego które będą mogły w końcu odbywać się poza ograniczeniami dawnego prawa ZKRM.

Dzieki naszym współnym staraniom udało się już wiele osiągnąć, lecz jest jeszcze wiele do zrobienia. Na tym posiedzeniu mamy pierwotnie do rozpatrzenia dwa dość znaczące projekty:

• Projekt Uchwały ws. podziału administracyjnego 

• projekt Ustawy o Ewidencji Instytucji

W pierwszej kolejności przyjżymy się projektowi uchwały ws. podziału administracyjnego autorstwa pana @Waksman, przewidywany czas na debatę oraz zgłaszanie poprawe to 24h w związku z czym do głosowanie docelowo przejdziemy 21.11.2021 o godzinie 16:00.

Proszę bardzo @Poseł na Sejm o zapoznanie się z projektem :

projekt Uchwała Sejmu Muratyckiego

z dnia xx xx 2021 ws. podziału administracyjnego

Art. 1. Na podstawie artykułu 23 ustawy o podziale administracyjnym IV Republiki Muratyki z dnia 31 października 2021 roku ustala się następujący podział administracyjny:

1. Muratycki Ulen ze stolicą w Mieście Stołecznym Zwierzogród,

2. Koribijski Ulen ze stolicą w Mieście Uleńskim Eihenberg,

3. Azymucki Ulen ze stolicą w Mieście Uleńskim Nadchładzice.

Art. 2. Granice Ulenów z artykułu 1 niniejszej uchwały określa załącznik 1 do Uchwały.

Art. 3. Uchwała wchodzi w życie w dzień opublikowania w Dzienniku Ustaw.

ZAŁĄCZNIK 1 DO UCHWAŁY

[attachment=0]2037192502_nowypodzia.png.84a434a0eab8937a4cf42680533cf077.png[/attachment]/monthly_2021_11/2037192502_nowypodzia.png.84a434a0eab8937a4cf42680533cf077.png.8d3c5b7a48521f60add788e4fe6ae88d.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Sophie
Explorer
Explorer

Re: II Posiedzenie Sejmu Muratyckiego I Kadencji

Post autor: Sophie »

Nie mam nic przeciwko
Awatar użytkownika
Tymoteusz Piechota
Apprentice
Apprentice

Post autor: Tymoteusz Piechota »

Ja również nie mam nic przeciwko. 
Tymoteusz Dostojewski vel Piechota
Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

A ja pragnę się zapytać czy w projekcie można by od razu zawrzeć równierz podział na gminy czy może pozostawimy już tę kwestię samorządom lokalnym.

Gdybyśmy zrobili to teraz moglibyśmy znacznie skrucić proces formowania podziału administracyjnego w Ulenach którego jednak dość mocno potrzebujemy.

Mogę tu napomnieć że takowy plan dla Koribijskiego Ulenu istnieje już przeszło 2 miesiące i przedstawia się następujaco:[attachment=0]Podział Koribii.PNG[/attachment]/monthly_2021_11/1224890395_PodziaKoribii.PNG.15dc574c263e7ff56cc7aa4e5cbf1273.PNG" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Gdybyśmy storzyli podziały dla pozostałych ulenów można by to od razu zawrzeć w projekcie, 

Czekam na opinię innych w tej kwesti.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

@Poseł na Sejmprzypominam o trwajacej debacie, jeżeli nikt nie jest zainteresowany stworzeniem od razu podziału każdego z ulenów po prostu przejdziemy do głosowania pomijając jakiekolwiek poprawki.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Drogi Panie Marszałku,

serdecznie proszę o przedłużenie debaty do jutra godziny 12. Jutro z rana wyrażę swoje stanowisko w tej sprawie. Bardzo proszę o przychylenie się do wniosku.
Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Oczywiście przedłużymy debatę gdyż zależy mi na poznaniu opinii innycyh, jeżeli takowe zainteresowanie moja propozycją istnieje będzie można je ciągnąć dalej aż coś dzięki temu wypracujemy, jeżeli nie można by odrazu przejść do głosowania i nie zabierać czasu.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Sophie
Explorer
Explorer

Post autor: Sophie »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 21 lis 2021, 22:45@Poseł na Sejmprzypominam o trwajacej debacie, jeżeli nikt nie jest zainteresowany stworzeniem od razu podziału każdego z ulenów po prostu przejdziemy do głosowania pomijając jakiekolwiek poprawki.

Jeśli wdrożenie do projektu mowy o Ulenach miałoby w jakikolwiek sposób nam pomóc myślę, że warto byłoby to wykonać.
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Dobrze, skoro przedstawiona została mapa podziału Koribijskiego Ulenu na gminy to przedstawiam odpowiednią poprawkę:

Art. 1. Do uchwały dodaje się artykuł 2, który przyjmuje następujące brzmienie - "Art. 2. Uleny wymienione w artykule 1 Ustawy dzielą się na następujące gminy:

1. Muratycki Ulen:

1. Gmina zwierzogrodzka,

2. Gmina południowomuratycka,

3. Gmina ampracka.

2. Koribijski Ulen:
    1. Gmina eihenberdzka,

2. Gmina westwalska,

3. Gmina geneferska.

3. Azymucki Ulen:
    1. Gmina nadchładzicka,

2. Gmina daleriańska.

Teraz trzeba rozpracować podział Muratyckiego oraz Azymuckiego Ulenu na gminy. Jeśli chodzi o ten pierwszy - cóż, tutaj proponowałbym 3 gminy, tj. zwierzogrodzką, południowomuratycką oraz ampracką. Nie mam aktualnie dostępu do komputera, dlatego odpowiednią mapę przedstawię dopiero po południu. W uchwale mapka podziału na Uleny wystarczy bo na moje władze każdego zadbają już w swojej kwestii o mapę podziału gminnego. Co do Azymuckiego Ulenu to tu proponuję ograniczyć się do dwóch gmin - nadchładzickiej oraz dalerskiej/daleriańskiej. Druga nazwana zostałaby ku pamięci Dalerii - dawnej prowincji śp. Federacji Nordackiej. Co Wysoki Sejm myśli o mojej propozycji?
Awatar użytkownika
Tymoteusz Piechota
Apprentice
Apprentice

Post autor: Tymoteusz Piechota »

Popieram. 
Tymoteusz Dostojewski vel Piechota
Zablokowany

Wróć do „I kadencja (9.11.21-8.12.21)”