Bazar stanowisk

Miejsce dyskusji wszelakich
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Re: Bazar stanowisk

Post autor: Andrzej Ordyński »

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 23 wrz 2025, 21:49Fajnie, że zignorowałeś moją propozycję. Tak się kończą dobre chęci. Tylko tych swoich żółtych stymulować coby się ruszyli z kanapy. Zresztą, wywalone. Nara frajerzy.

Jeśli Twoja propozycja była na serio, to chętnie nawiążę współpracę! Myślałem, że to tylko takie ziajty. 
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Apprentice
Apprentice

Post autor: Borys Zamycki »

Andrzej Ordyński pisze: 23 wrz 2025, 19:25@Borys ZamyckiCiebie za bardzo nie namawiam na funkcje rządowe, bo masz odpowiedzialną rolę w rządzie FN i zostałeś Gubernatorem Arctiq. Chyba, że chciałbyś i znalazłbyś czas?

Faktycznie, na razie wstrzymam się z przyjmowaniem nowych funkcji.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 14 wrz 2025, 22:02W Macierzy raczej nie (chociaż starożytne Żółte Państwo jest wspominane w Wieloksięgu!!!), natomiast w Aquelii/Starobrodrii na pewno jacyś zostali po Brodryjskiej Wojnie Domowej.

Nie wiem jak ze Starobrodrią, ale niedawny spis wykazał, że w Arctiq mieszka 265 Kiriów. Są to ludzie, którzy znaleźli się na Polarktyce w latach 2015-2017 w wyniku batawsko-abachazkiej kolonizacji.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2025, 14:42 przez Borys Zamycki, łącznie zmieniany 1 raz.
(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)

Gubernator Arctiq

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi
Apprentice
Apprentice

Post autor: Reza I Pahlavi »

Mam dobre wieści, bo nawiązałem na X fajny kontakt z pewnym mieszkańcem 🇬🇱 i w razie czego, będę miał pomocną konsultację językową dotyczącą języków używanych przez miejscowych Inuitów 😁

W razie czego, Imperator może używać języków ugrofińskich, to ja też mogę się inspirować realnie istniejącymi językami 👍
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

A więc:

Minister Informacji - @Reza I Pahlavi

Minister Kodyfikacji - @Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein

Minister bez teki, Pełnomocnik ds. Mniejszości Narodowych - @Bolesław Kirianóo von Hohenburg

Po potwierdzeniu wydam odnośne postanowienie. 

Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi
Apprentice
Apprentice

Ze swojej strony, potwierdzamy jako nowy Minister Informacji w rządzie 😇
Awatar użytkownika
Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein
Newbie
Newbie

Post autor: Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein »

Oczywiście potwierdzam.

Teutońska Bialenka oraz Czarodziejka!

Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Ajatollah Świętego Miasta Bengazi

(-) Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein
Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Apprentice
Apprentice

Post autor: Borys Zamycki »

Reza I Pahlavi pisze: 25 wrz 2025, 9:54Mam dobre wieści, bo nawiązałem na X fajny kontakt z pewnym mieszkańcem 🇬🇱 i w razie czego, będę miał pomocną konsultację językową dotyczącą języków używanych przez miejscowych Inuitów 😁

W razie czego, Imperator może używać języków ugrofińskich, to ja też mogę się inspirować realnie istniejącymi językami 👍

O, to ciekawe. Grenlandczyków jest raczej niewielu, dlatego rzeczywiście fajnie, że udało Ci się nawiązać taką znajomość.

Statut zastrzega, że język lokalny ludności Arctiq jest jednym z języków urzędowych, dlatego zakładam możliwość podjęcia prac nad tym językiem - czy to przeze mnie, czy przez kogokolwiek, kto byłby chętny się podjąć takiego wyzwania.
(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)

Gubernator Arctiq

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi
Apprentice
Apprentice

Borys Zamycki pisze: 28 wrz 2025, 19:19O, to ciekawe. Grenlandczyków jest raczej niewielu, dlatego rzeczywiście fajnie, że udało Ci się nawiązać taką znajomość.

Statut zastrzega, że język lokalny ludności Arctiq jest jednym z języków urzędowych, dlatego zakładam możliwość podjęcia prac nad tym językiem - czy to przeze mnie, czy przez kogokolwiek, kto byłby chętny się podjąć takiego wyzwania.

Dziękuję, bardzo ciekawy człowiek, przybliżający Grenlandię i życie na największej wyspie świata 😁 Pomysł jest, choć to projekt na dłuższy okres czasu 💪 Jest też tłumacz Google, jeśli chodzi o grenlandzki, ale ostatnio zrobiłem próbę, jak jest pokrywa lodowa i wyżej wspomniany Grenlandczyk użył zupełnie innego słowa niż to podpowiedziane mi przez tłumacza online, więc do AI trzeba jednak podchodzić z dużym sceptycyzmem i zdrowym rozsądkiem 😜
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

No coś ci nasi ministrowie zbyt aktywni nie są, a już połowa kadencji minęła. 😞 Może ktoś chciałby dołączyć i zaktywizować rząd? 😉

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gospoda pod Czerwonym Smokiem”