Usprawnienia WSG
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Re: Usprawnienia WSG
W zasadzie to pozwolę sobie jeszcze oznaczyć @Pracownik NKI oraz @Obywatel Federacji. Bardzo mnie ciekawi czy coś takiego lub jakiś podobny system jest w zasięgu naszych możliwości.
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Albert Fryderyk de Espada pisze: 05 cze 2024, 22:26W zasadzie to pozwolę sobie jeszcze oznaczyć @Pracownik NKI oraz @Obywatel Federacji. Bardzo mnie ciekawi czy coś takiego lub jakiś podobny system jest w zasięgu naszych możliwości.
Pomysł przyjęliśmy i poddaliśmy debacie. Z realizacją może być ciężko...

- Proficient
Kamiljan de Harlin pisze: 05 cze 2024, 22:28Pomysł przyjęliśmy i poddaliśmy debacie. Z realizacją może być ciężko...
Jakby z góry zakładałem że będzie ciężko. Ale perspektywa wdrożenia tego systemu komunikacyjnego do jakiejś realnie użytkowej formy wydało mi się warte poruszenia.
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
ChatGPT czyni cuda. A macie jakieś założenia co do działania mapy? Odpowiednio zadany prompt mógłby nam pomóc.

- Proficient
Kamiljan de Harlin pisze: 07 cze 2024, 17:05ChatGPT czyni cuda. A macie jakieś założenia co do działania mapy? Odpowiednio zadany prompt mógłby nam pomóc.
Ja jestem amebą jeżeli chodzi o programowanie i techikalia toteż ciężko jest mi się jakoś wypowiadać w fachowej terminologii ale na chłopski rozum powiedzmy że dobrze byłoby mieć tą mapę podzieloną na segmenty po których można by się poruszać. W zależności czy droga byłaby np, autostradą tak szybko można byłoby się poruszać a w przypadku innych form komunikacji jak samolot, statek czy pociąg powiedzmy że podróż byłaby natychmiastowa za jakiś tak z góry ustalony koszt.
Jakby nie wiem czy ma to jakiś sens ale tak bym sobie to wyobrażał chyba że ktoś ma jakiś inny może prostszy sposób jak to rozwiązać.
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Automatyzacja w postaci mapy jest wybitnie trudna do zrobienia. Nie wydaje mi się, żebym taką funkcję szybko zaimplementował do WSG, jeśli w ogóle. Pamiętajmy, że WSG jest systemem międzynarodowym (przynajmniej taki był zamiar). Ja proponuję zostać przy mapie na arkuszu - to rozwiązanie jest i szybsze, i wydajniejsze.