Usprawnienia WSG

Szef resortu: @August de la Sparasan
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Re: Usprawnienia WSG

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

W zasadzie to pozwolę sobie jeszcze oznaczyć @Pracownik NKI oraz @Obywatel Federacji. Bardzo mnie ciekawi czy coś takiego lub jakiś podobny system jest w zasięgu naszych możliwości.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 05 cze 2024, 22:26W zasadzie to pozwolę sobie jeszcze oznaczyć @Pracownik NKI oraz @Obywatel Federacji. Bardzo mnie ciekawi czy coś takiego lub jakiś podobny system jest w zasięgu naszych możliwości.

Pomysł przyjęliśmy i poddaliśmy debacie. Z realizacją może być ciężko...
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Kamiljan de Harlin pisze: 05 cze 2024, 22:28Pomysł przyjęliśmy i poddaliśmy debacie. Z realizacją może być ciężko...

Jakby z góry zakładałem że będzie ciężko. Ale perspektywa wdrożenia tego systemu komunikacyjnego do jakiejś realnie użytkowej formy wydało mi się warte poruszenia. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 05 cze 2024, 22:30Jakby z góry zakładałem że będzie ciężko.

ChatGPT czyni cuda. A macie jakieś założenia co do działania mapy? Odpowiednio zadany prompt mógłby nam pomóc.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Kamiljan de Harlin pisze: 07 cze 2024, 17:05ChatGPT czyni cuda. A macie jakieś założenia co do działania mapy? Odpowiednio zadany prompt mógłby nam pomóc.

Ja jestem amebą jeżeli chodzi o programowanie i techikalia toteż ciężko jest mi się jakoś wypowiadać w fachowej terminologii ale na chłopski rozum powiedzmy że dobrze byłoby mieć tą mapę podzieloną na segmenty po których można by się poruszać. W zależności czy droga byłaby np, autostradą tak szybko można byłoby się poruszać a w przypadku innych form komunikacji jak samolot, statek czy pociąg powiedzmy że podróż byłaby natychmiastowa za jakiś tak z góry ustalony koszt. 

Jakby nie wiem czy ma to jakiś sens ale tak bym sobie to wyobrażał chyba że ktoś ma jakiś inny może prostszy sposób jak to rozwiązać. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Automatyzacja w postaci mapy jest wybitnie trudna do zrobienia. Nie wydaje mi się, żebym taką funkcję szybko zaimplementował do WSG, jeśli w ogóle. Pamiętajmy, że WSG jest systemem międzynarodowym (przynajmniej taki był zamiar). Ja proponuję zostać przy mapie na arkuszu - to rozwiązanie jest i szybsze, i wydajniejsze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ministerstwo Gospodarki”