Usprawnienia WSG
- AleksanderNovak
- Contributor
Usprawnienia WSG
Szanowny Panie Ministrze Gospodarki,
Składam wniosek o zmianę receptury czołgu na: 4 części mechaniczne, 6 stali, jedną elektronikę i dwie gumy. Z poważaniem
/-/ Aleksander Novak
Składam wniosek o zmianę receptury czołgu na: 4 części mechaniczne, 6 stali, jedną elektronikę i dwie gumy. Z poważaniem
/-/ Aleksander Novak
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Re: Usprawnienia WSG
Bardzo dobrze że taki temat powstał.
W zasadzie mam do poruszenia kwestię poniekąd bardzo powiązaną z wnioskiem pana @AleksanderNovak. Rozchodzi się trochę o uproszczenie samej produkcji. Począwszy od dodania produkcji Broni Piechoty do Samolotów, okrętów/statków czy innych pojazdów woskowych już nie wspominam o artylerii.
Teraz pytanie czy chcemy rozdzielać samoloty i statki na wojskowe i cywilne. O tyle co w samolotach coś takiego by wystarczyło tyle co okręty wojenne potrafią się od siebie drastycznie różnić. Tak samo można by rozważyć połączenie produkcji czołgów i pojazdów pancernych.
W zasadzie mam do poruszenia kwestię poniekąd bardzo powiązaną z wnioskiem pana @AleksanderNovak. Rozchodzi się trochę o uproszczenie samej produkcji. Począwszy od dodania produkcji Broni Piechoty do Samolotów, okrętów/statków czy innych pojazdów woskowych już nie wspominam o artylerii.
Teraz pytanie czy chcemy rozdzielać samoloty i statki na wojskowe i cywilne. O tyle co w samolotach coś takiego by wystarczyło tyle co okręty wojenne potrafią się od siebie drastycznie różnić. Tak samo można by rozważyć połączenie produkcji czołgów i pojazdów pancernych.
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Albert Fryderyk de Espada pisze: 19 maja 2024, 16:19Teraz pytanie czy chcemy rozdzielać samoloty i statki na wojskowe i cywilne. O tyle co w samolotach coś takiego by wystarczyło tyle co okręty wojenne potrafią się od siebie drastycznie różnić. Tak samo można by rozważyć połączenie produkcji czołgów i pojazdów pancernych.
Przy obecnym poziomie systemu lepiej tego nie rozdrabniać. Samolot to samolot, statek to statek. Jakbym miał coś rozdzielać to właśnie statki, na "statek" i "okręt bojowy" lub coś w tym stylu.
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Hmmm, niech będzie, statek to statek, samolot to samolot. A więc zostaje jeszcze sprzęt wojsk lądowych, może Broń piechoty oraz Broń Ciężka lub jakoś inaczej żeby to akurat rozdzielić.
- Experienced
Albert Fryderyk de Espada pisze: 19 maja 2024, 16:36Hmmm, niech będzie, statek to statek, samolot to samolot. A więc zostaje jeszcze sprzęt wojsk lądowych, może Broń piechoty oraz Broń Ciężka lub jakoś inaczej żeby to akurat rozdzielić.
No to tutaj musimy poczekać na Pana Ministra @Kamiljan de Harlin. To on musi podjąć ostateczną decyzję. Swoją drogą przydałaby się jakaś ustawa o tym, kto decyduje o tym jakie towary są w systemie...
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Waksman pisze: 19 maja 2024, 16:48No to tutaj musimy poczekać na Pana Ministra @Kamiljan de Harlin. To on musi podjąć ostateczną decyzję. Swoją drogą przydałaby się jakaś ustawa o tym, kto decyduje o tym jakie towary są w systemie...
A może raczej traktat międzynarodowy?

- Experienced
No jeśli jakieś inne państwa się zdecydują na dołączenie do WSG to wtedy tak. Nie wiem jednak, czy uda nam się przekonać innych bo mam wrażenie, że jacyś tacy niechętni. Wszyscy narzekają na brak dobrego systemu gospodarczego, a jak dajesz gotowy produkt, to nagle wszyscy niechętni xd
- Użytkownik Usunięty 233517
- Explorer
Waksman pisze: 19 maja 2024, 17:04No jeśli jakieś inne państwa się zdecydują na dołączenie do WSG to wtedy tak. Nie wiem jednak, czy uda nam się przekonać innych bo mam wrażenie, że jacyś tacy niechętni. Wszyscy narzekają na brak dobrego systemu gospodarczego, a jak dajesz gotowy produkt, to nagle wszyscy niechętni xd
Bo wszyscy chcieli by mieć taki na własność, a nie dawać cokolwiek nam. Nawet swój ruch. Na tym polega zazdrość.
- AleksanderNovak
- Contributor
Sąsiedzi muszą przekroczyć granice swojej awersji i dołączyć do WSG i nie polecam reklamować go jako system stritce dla jednego państwa (FN) tylko jako ogólny system dla całego Kontynentu Północnego. Nie pomaga nam w tym propaganda niektórych śmieszków jakoby w FN rządził tylko Waksman. Może powinien on pomyśleć nad zmianą nazwiska?
Ostatnio zmieniony 19 maja 2024, 18:28 przez AleksanderNovak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Użytkownik Usunięty 233517
- Explorer
AleksanderNovak pisze: 19 maja 2024, 18:28Sąsiedzi muszą przekroczyć granice swojej awersji i dołączyć do WSG i nie polecam reklamować go jako system stritce dla jednego państwa (FN) tylko jako ogólny system dla całego Kontynentu Północnego. Nie pomaga nam w tym propaganda niektórych śmieszków jakoby w FN rządził tylko Waksman. Może powinien on pomyśleć nad zmianą nazwiska?
Waksman powinien oddać władzę mi i świat byłby od razu piękniejszy.