Plan Brodzickiego

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Plan Brodzickiego

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Imperatorat we współpracy ze Sztabami Połączonymi reprezentowanymi przez @Alastor Brodzicki mają zaszczyt zaprezentować państwu Plan Brodzickiego, odnośnie narracji wojskowej w Suwerennej.

PLAN BRODZICKEIGO

1. Umożliwić osobom trzecim z zagranicy możliwość służby wojskowej, nawet przy udziale w innej formacji wojskowej Mikroświata która przez Sztaby Połączone nie zostanie uznana za wrogą.

2. Zastrzega się możliwość natychmiastowego odwołania żołnierza w przypadku nakrycia delikwenta na służeniu interesom państw obcych.

3. Ustali się system awansów za określoną aktywność dotyczącą służby Suwerennej wraz z przynależnym mu żołdem.

4. Udostępni się zakwaterowanie w Kirianii żołnierzom z państw trzecich.

5. Umożliwi się żołnierzom albo narrację wojskową w Ojczyźnie naszej, albo na froncie w zaprzyjaźnionej z Wielonarodową Kirianiją Walczącej Republice Eesti, gdzie otrzymają bonusy za służbę czynną

6. Przekierowuje się przebieg całego planu Głównodowodzącemu Wojsk Kirianii.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Re: Plan Brodzickiego

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Z jednej strony coś tam zerkałem od czasu do czasu ale wolę jeszcze dopytać szczegółowo u źródła o co chodzi i tak to wygląda z tą Estią, bo dość mnie to ciekawi tak samo patrząc na fakt zangarzowania się obywateli Czesnoradu.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Re: Plan Brodzickiego

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 07 lut 2023, 19:07Z jednej strony coś tam zerkałem od czasu do czasu ale wolę jeszcze dopytać szczegółowo u źródła o co chodzi i tak to wygląda z tą Estią, bo dość mnie to ciekawi tak samo patrząc na fakt zangarzowania się obywateli Czesnoradu.

No to tak: w Brodrii wybuchła narracyjna wojna domowa i parę etnosów brodryjskiej wypowiedziało posłuszeństwo Carowi. Jednym z nich była Walcząca Republika Eesti, gdyby nie wsparcie z zewnątrz - najpierw samo kiriańskie, ale po (również narracyjnym) zatopieniu statku cywilnego także winkulijskie, a ostatnio dotarła też kolumna krzyżowców z Amatorii. Oprócz Eesti w wojnie domowej Ordyński Broskwie walczy również Nowa orda pana @Andrzej Płatonowicz Ordyński, Orda Wewnętrzna pana @Ametyst, partyzanci uhraińscy pana @AleksanderNovak oraz komunistyczna republika Brodrii pana @Robert Drenin. Oficjalnej nazwy tej ostatniej nie pamiętam, ale fakt faktem że dostaje spore wsparcie z Czesnoradu. A, w ogóle to gorąco polecam zapoznać się z artykułem na ten temat w najnowszej Szabli w dziale Artykuły.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szabla Kiriańska”