Debata przedreferendalna

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Debata przedreferendalna

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Inspirując się wątkiem Winkulijskim tworzę ten wątek aby podebatować publicznie o tym czy warto dołączyć do Federacji Nordackiej jeśli takowa powstanie, czy dołączymy do niej oraz przedwcześnie zagłosujemy (nieoficjalnie, będzie to zwykłe głosowanie). A więc skopiuje od Winkulii też to pytanie: Kiedy ma odbyć się referendum, oraz czy jesteście chętni?
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty RO3522
Newbie
Newbie

Re: Debata przedreferendalna

Post autor: Użytkownik Usunięty RO3522 »

Tadeusz I Wielki pisze: 14 lip 2023, 15:26Inspirując się wątkiem Winkulijskim tworzę ten wątek aby podebatować publicznie o tym czy warto dołączyć do Federacji Nordackiej jeśli takowa powstanie, czy dołączymy do niej oraz przedwcześnie zagłosujemy (nieoficjalnie, będzie to zwykłe głosowanie). A więc skopiuje od Winkulii też to pytanie: Kiedy ma odbyć się referendum, oraz czy jesteście chętni?

Według mnie trochę za wcześnie na tak dużą decyzję. Poczytałem trochę o FN, i trochę przy 1 "edycji" niewypałów było. Osobiście sądze, że Federacja powinna chwile trwać, i jeśli po tej chwili czyli np. 3 miesiące będzie dobrze funkcjonować, to można debatować nad ewentualnym dołączeniem, + co by się wtedy stało z Postanem XD?
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Roman Octopic pisze: 14 lip 2023, 15:46Według mnie trochę za wcześnie na tak dużą decyzję. Poczytałem trochę o FN, i trochę przy 1 "edycji" niewypałów było. Osobiście sądze, że Federacja powinna chwile trwać, i jeśli po tej chwili czyli np. 3 miesiące będzie dobrze funkcjonować, to można debatować nad ewentualnym dołączeniem, + co by się wtedy stało z Postanem XD?

Postan pewnie by żył, ale czy byłby autonomią? Nie wiem
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Tadeusz I Wielki pisze: 14 lip 2023, 15:53Postan pewnie by żył, ale czy byłby autonomią? Nie wiem

No nie wiem...
Awatar użytkownika
Aleksander von Kruk
Rookie
Rookie

Post autor: Aleksander von Kruk »

Roman Octopic pisze: 14 lip 2023, 15:46Według mnie trochę za wcześnie na tak dużą decyzję. Poczytałem trochę o FN, i trochę przy 1 "edycji" niewypałów było. Osobiście sądze, że Federacja powinna chwile trwać, i jeśli po tej chwili czyli np. 3 miesiące będzie dobrze funkcjonować, to można debatować nad ewentualnym dołączeniem, + co by się wtedy stało z Postanem XD?

To samo sądze
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Roman Octopic pisze: 14 lip 2023, 15:46Według mnie trochę za wcześnie na tak dużą decyzję. Poczytałem trochę o FN, i trochę przy 1 "edycji" niewypałów było.

Tak, ze względu na to że większość obywateli ówczesnego FN dopiero zaczynało z mikronacjami. Proszę zgłosić się na discorda nekkos7175 (bez #), gdzie przekażę link do serwera z dyskusją, a przekona się pan, jak solidnie wypracowuje się tam porozumienia w kwestii kolejnych podstaw nowej Federacji.

Roman Octopic pisze: 14 lip 2023, 15:46Osobiście sądze, że Federacja powinna chwile trwać, i jeśli po tej chwili czyli np. 3 miesiące będzie dobrze funkcjonować, to można debatować nad ewentualnym dołączeniem

Tak jak wyżej, zapraszam na debatę już teraz, a wstąpić to se możecie kiedy indziej.

Roman Octopic pisze: 14 lip 2023, 15:46+ co by się wtedy stało z Postanem XD?

Według już ustalonych porozumień Hawiland stałby się jedną z prowincji Federacji, ale jego prawo wewnętrzne byłoby kontynuowane, w związku z czym dalej dzieliłby się na stany i autonomie. Postan istniałby zatem jako autonomiczna część Prowincji Hawiland.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 14 lip 2023, 16:28Tak, ze względu na to że większość obywateli ówczesnego FN dopiero zaczynało z mikronacjami. Proszę zgłosić się na discorda nekkos7175 (bez #), gdzie przekażę link do serwera z dyskusją, a przekona się pan, jak solidnie wypracowuje się tam porozumienia w kwestii kolejnych podstaw nowej Federacji.

Tak jak wyżej, zapraszam na debatę już teraz, a wstąpić to se możecie kiedy indziej.

Według już ustalonych porozumień Hawiland stałby się jedną z prowincji Federacji, ale jego prawo wewnętrzne byłoby kontynuowane, w związku z czym dalej dzieliłby się na stany i autonomie. Postan istniałby zatem jako autonomiczna część Prowincji Hawiland.

Drogi Imperatorze Kiriański,

przepraszam bardzo za to stwierdzenie. A tak na serio, to chodziło mi o to, że po prostu wolałbym poczekać, niż wejść do Federacji teraz. Może i dobrze, Federacja jest lepiej zrobiona, wiem to od Króla Hawilandu, ale czy to znaczy że się w 100% uda? No nie do końca. Wolałbym chwilę poczekać, niż od razu dołączać, a potem nagle ups. Nie rozumiem też stwierdzenia niektórych co do tego że FN ma uratować państwa (w tym Hawiland) przed upadkiem, i że niska aktywność. Hawiland ma jedną z największych aktywności w Unii, i 5 najlepszą w Nordacie, więc jeśli ktoś ma szybciej upaść, to prędzej państwa starsze od nas, bo Hawiland nie ma aż tak źle.

Osobiście wolę poczekać, ale to moje obiektywne zdanie. Nie widzę czemu nie moglibyśmy wstąpić później. A co do Autonomii to dziękuje, bo nie wiedziałem. Pozdrawiam z rodzinką ?
Ostatnio zmieniony 14 lip 2023, 16:42 przez Użytkownik Usunięty RO3522, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Benjamin Robingren
Explorer
Explorer

Post autor: Benjamin Robingren »

Autonomiczna część autonomicznej prowincji ? 
Benjamin
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Roman Octopic pisze: 14 lip 2023, 16:41Drogi Imperatorze Kiriański,

przepraszam bardzo za to stwierdzenie. A tak na serio, to chodziło mi o to, że po prostu wolałbym poczekać, niż wejść do Federacji teraz. Może i dobrze, Federacja jest lepiej zrobiona, wiem to od Króla Hawilandu, ale czy to znaczy że się w 100% uda? No nie do końca. Wolałbym chwilę poczekać, niż od razu dołączać, a potem nagle ups. Nie rozumiem też stwierdzenia niektórych co do tego że FN ma uratować państwa (w tym Hawiland) przed upadkiem, i że niska aktywność. Hawiland ma jedną z największych aktywności w Unii, i 5 najlepszą w Nordacie, więc jeśli ktoś ma szybciej upaść, to prędzej państwa starsze od nas, bo Hawiland nie ma aż tak źle.

Osobiście wolę poczekać, ale to moje obiektywne zdanie. Nie widzę czemu nie moglibyśmy wstąpić później. A co do Autonomii to dziękuje, bo nie wiedziałem. Pozdrawiam z rodzinką ?

W 21.37% się zgadzam

Obrazek

Awatar użytkownika
Voloslav von der Hov
Rookie
Rookie

Post autor: Voloslav von der Hov »

nie wiem w referendum moze dam a teraz nie wiem lol
ktoś mniej ważny
Zablokowany

Wróć do „Kawiarenk?”