Jak oceniasz dotychczasową pracę Rady Ministrów?

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Jak oceniasz dotychczasową pracę Rady Ministrów?

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Drodzy @Obywatel Federacji!

Minął dokładnie tydzień od ustanowienia przez Premiara von Kirianóo Rady Ministrów. Pora na wstępną ocenę tego co się stało. Jak oceniacie dotychczasowe rządy Bolesława i jego Ministrów? Zapraszam do oddania głosu w ankiecie i ewentualnej dyskusji ?
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233512
Enthusiast
Enthusiast

Re: Jak oceniasz dotychczasową pracę Rady Ministrów?

Post autor: Użytkownik Usunięty 233512 »

Chciałbym napisać coś miłego, ale ten rząd chyba nie zajmuje się niczym innym niż odwiedzanie swoich kolegów zagranicą. Stanowiska rządowe traktują jak synekury w n-tym państwie w którym działają. Koncepcją stojącą za FN było to, że zbierzemy się razem w jednym państwie i będziemy robić rzeczy. Niestety póki co interesujące są tylko wypowiedzi pana Bryza. ?

Gdybym miał wskazać ministra, którego po tym tygodniu mogę ocenić pozytywnie, to byłby nim pan Repulijski, który w odróżnieniu od kolegów jest widoczny na forum i uczestniczy w dyskusjach.
Awatar użytkownika
Benjamin Robingren
Explorer
Explorer

Post autor: Benjamin Robingren »

Dotychczasową... dotychczasową co?
Benjamin
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Benjamin Romanow pisze: 29 sie 2023, 23:27Dotychczasową... dotychczasową co?

praca

3. ?zajęcie, zatrudnienie jako źródło zarobku; też: instytucja, w której się pracuje zarobkowo?
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233514
Contributor
Contributor

Post autor: Użytkownik Usunięty 233514 »

Żeby po tygodniu takie rzeczy robić... Toż to skandal! @WaksmanTy draniu! Nie zapomnę Ci zmuszania mnie do jeżdżenia koleją, która się wiecznie spóźnia. ?
Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leonid Repulijski »

Minął lekko ponad tydzień i już się ludzie zbierają, by oceniać to i tamto - jak na człowieka przystało. Są pewne wpadki niektórych polityków, ale to naturalne - bo kraj w głównej mierze składa się z mikronacyjnej młodzieży.

Rząd Koalicji Konserwatywnej dopiero się rozkręca - mamy w najbliższych planach nawiązanie relacji dyplomatycznych z kolejnymi mikronacjami, interwencję w Westlandzkiej Wojnie Domowej i utworzenie pierwszego uniwersytetu. Potem będzie, mam nadzieję, tylko lepiej.

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Leonid Repulijski pisze: 31 sie 2023, 20:06Minął lekko ponad tydzień i już się ludzie zbierają, by oceniać to i tamto - jak na człowieka przystało. Są pewne wpadki niektórych polityków, ale to naturalne - bo kraj w głównej mierze składa się z mikronacyjnej młodzieży.

Rząd Koalicji Konserwatywnej dopiero się rozkręca - mamy w najbliższych planach nawiązanie relacji dyplomatycznych z kolejnymi mikronacjami, interwencję w Westlandzkiej Wojnie Domowej i utworzenie pierwszego uniwersytetu. Potem będzie, mam nadzieję, tylko lepiej.

Dokładnie, w sensie rozumiem że każdy może zorganizować takie badanie, ale po tygodniu jest to takie trochę nie zrozumiałe, wszystko w swoim czasie panowie, Rada Ministrów jak i Prezydent będzie realizować wszystko, ale nie będziemy robić wszystkiego na raz, bo potem będzie tak że jeden dzień będziemy mieli największą aktywność w mikroświecie, a na następny już mniejszą. Najpierw według mnie musimy zająć się sprawami w Kongresie.
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Pytanie jest takie - dlaczego najpierw zagranica, a potem dopiero kraj? Dla części społeczeństwa jest to ukierunkowanie niezrozumiałe, a wszelakie próby mające na celu wyciągnięcie wyjaśnień od rządu kończyły się niepowodzeniem. O co więc chodzi? Nie zależy wam na FN?
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Waksman pisze: 31 sie 2023, 20:30Pytanie jest takie - dlaczego najpierw zagranica, a potem dopiero kraj? Dla części społeczeństwa jest to ukierunkowanie niezrozumiałe, a wszelakie próby mające na celu wyciągnięcie wyjaśnień od rządu kończyły się niepowodzeniem. O co więc chodzi? Nie zależy wam na FN?

Ja nic nie mówie o zagranicy, tak jak powiedziałem wcześniej, najpierw musimy załatwić sprawy w Kongresie, to że Rada Ministrów realizuje w tym czasie sprawy dyplomatyczne, nie oznacza że stawiamy zagranice nad FN, po prostu najpierw trzeba ustalić sprawy najważniejsze, czyli stolice, walute, a później można zająć się w 100% państwem, aktualnie może i na pierwszy rzut oka widać że niby "zagranica lepsza ??", ale tak na prawdę żeby coś robić, to trzeba najpierw ustalić sprawy pierwszego rzędu. 
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leonid Repulijski »

Waksman pisze: 31 sie 2023, 20:30Pytanie jest takie - dlaczego najpierw zagranica, a potem dopiero kraj? Dla części społeczeństwa jest to ukierunkowanie niezrozumiałe, a wszelakie próby mające na celu wyciągnięcie wyjaśnień od rządu kończyły się niepowodzeniem. O co więc chodzi? Nie zależy wam na FN?

Ja sam nie wiedziałem o przebiegu wizyt dyplomatycznych JE Premiera i podpisanych przez niego traktatach, więc nie czuję, że jestem uprawniony do udzielania odpowiedzi na to pytanie. Osobiście jestem maksymalnie skupiony na II Federacji Nordackiej i nie wyściubiam nosa poza nią.

Traktaty są nam potrzebne, relacje z innymi państwami są nam potrzebne. Nie możemy zbudować potęgi, jeśli nie zaznaczymy swojej obecności na Pollinie, jeśli będziemy odizolowani od reszty świata. Odbywanie wizyt dyplomatycznych nie wyklucza się z działaniem wewnątrz kraju. Nie powiedziałbym absolutnie, że dla Koalicji Konserwatywnej zagranica jest ważniejsza niż kraj. Nawiązywanie relacji z zagranicą podejmowane jest w imię rozwijania kraju... Mówicie takie rzeczy, jakby Premier jedyne co robił to jeździł na wakacje do zagranicznych kolegów - co jest nieprawdą, bo działa aktywnie w II FN.

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Herbaciarnia "U Arkadiusza"”