Wspólna nordacka liga piłkarska?
- Anastasia Windsachen
- Newbie
Wspólna nordacka liga piłkarska?
Dzień dobry, dobry wieczór,
Przedstawiać się większości nie muszę, raczej pyszczek znany większości (inna sprawa czy pozytywnie). Przychodzę z propozycją, która mi się wykluła na dniach w głowie. Otóż wspólnej nordackiej lidze piłkarskiej. O pomyśle więcej w wątku tutaj -> https://forum.voxland.org.pl/viewtopic.php?p=5079#p5079 Zainteresowanych gorąco zachęcam do dyskusji bo to może być coś ciekawego
Przedstawiać się większości nie muszę, raczej pyszczek znany większości (inna sprawa czy pozytywnie). Przychodzę z propozycją, która mi się wykluła na dniach w głowie. Otóż wspólnej nordackiej lidze piłkarskiej. O pomyśle więcej w wątku tutaj -> https://forum.voxland.org.pl/viewtopic.php?p=5079#p5079 Zainteresowanych gorąco zachęcam do dyskusji bo to może być coś ciekawego
JKM Królowa Małżonka Królestwa Voxlandu, Generalissima Palatynatu Leocji
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Re: Wspólna nordacka liga piłkarska?
Będę szczery - mało jest ludzi na Nordacie, którzy aktywnie interesują się sportem. Do tej pory takie inicjatywy kończyły się fiaskiem. Ja osobiście nie jestem zainteresowany, ale trzymam kciuki za powodzenie ??
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Taki pomysł dla mnie może być fajny.
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Ja zaś uważam że coś z tego może wyjść. Samemu gram już w lidze Edelweiss, ostatnio reaktywowałem Muratycką reprezentację więc jakby się znaleźli chętni to ja jestem za.
- Anastasia Windsachen
- Newbie
To by wychodziła nam już możliwa 7, więc przynajmniej jeden szczebel, jeszcze przydałaby się jedna drużyna i wyszłoby nam ładne 8 zespołów. Na voxlandzkim forum @Pavel van der Gibsondobrze wspomniał, że można zaczynać od jednego szczebla, z czasem można by zwiększać jeśli pojawiliby się inni chętni do zabawy. Zobaczymy, co z Winkulią, no i jeszcze jest Nan Di, ale tam czuję raczej brak chętnych... Niemniej niech wątek poleży (ale w miarę żywy) i zobaczymy, co wyjdzie
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Nordacka Liga Piłkarska kilka lat temu w Xpert11 miała tak mało członków, że nawet nie wystartowała. Może paradoksalnie w czasach większego marazmu osiągnie większy sukces? Ja ze swojej strony deklaruję wolę przystąpienia do rozgrywek. Mam 4 sloty na drużyny w ligach prywatnych, więc będzie na styk.

- Anastasia Windsachen
- Newbie
Temat nie toczy się już chwilę, zdaje się, że jako kontynent podjęliśmy jakąś decyzję i jest nią wola by takowa liga istniała, toteż - https://forum.voxland.org.pl/viewtopic.php?p=5138#p5138 Zapraszam do dyskusji w wątku
- Heinz-Werner Grüner
- Collaborator
Jako nadworny fanatyk piłki kopanej, proszę o info kiedy liga zacznie hulać. dziękuję ?
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Heinz-Werner Grüner pisze: 26 gru 2023, 22:32Jako nadworny fanatyk piłki kopanej, proszę o info kiedy liga zacznie hulać. dziękuję ?
A chciałby Herr Oberhaupt wystawić zespół z Gredensburga. Jakiś zespół jeszcze w Koribijskiej Super Lidze chyba z tamtą grał.
Edit: Owszem grał, FC Gredensburg podczas ostatniego sezonu zajął u nas ostatnie miejsce na podium.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2023, 22:40 przez Albert Fryderyk de Espada, łącznie zmieniany 1 raz.
- Heinz-Werner Grüner
- Collaborator
Albert Fryderyk de Espada pisze: 26 gru 2023, 22:38A chciałby Herr Oberhaupt wystawić zespół z Gredensburga. Jakiś zespół jeszcze w Koribijskiej Super Lidze chyba z tamtą grał.
Edit: Owszem grał, FC Gredensburg podczas ostatniego sezonu zajął u nas ostatnie miejsce na podium.
Ja nie mam wolnych slotów. Mam 5 zespołów...