Krajowe druki potwierdzeń w MBP

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Krajowe druki potwierdzeń w MBP

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

No ugółem mamy norda w MBP. Jest, przez rajd w Muratyce, najmocniejszą walutą na całym Pollinie. Przydałoby się więc usiąść nad ustaleniem krajowych druków potwierdzeń. Ja proponuję na jakichś dać mordy ojców założycieli II FN, tj. @Albert Fryderyk de Espada, @Bolesław Kirianóo von Hohenburg oraz @Leonid Repulijski. Proponuję też dać moją piękną mordę, jako najaktywniejszego ex-obywatela II FN ?.

Co na to @Obywatel Federacji?
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Re: Krajowe druki potwierdzeń w MBP

Nie chcę być natrętny, ale przypominam się @Obywatel Federacji ??
Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Ja proponuję Bolesława Kirianóo, nasze słońce narodu. 
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Henryk Ziemiański pisze: 14 sty 2024, 18:18Ja proponuję Bolesława Kirianóo, nasze słońce narodu. 

Pan czytał w ogóle mojego posta? Tak od początku, a nie od końca?
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson
Explorer
Explorer

Post autor: Pavel van der Gibson »

W sumie to nawet nie wiem, kogo innego, jeśli nie ojców założycieli Federacji.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Założycieli to na pewno. Może jeszcze gmachy Kongresu, Sądu Najwyższego i Pałacu Prezydenckiego? Mój ostatni pomysł to mapa "strefy norda" albo całego kontynentu. Tak samo jak jest na rewersie monet i banknotów euro.

[attachment=0]image.jpeg[/attachment]/monthly_2024_01/image.jpeg.045e2c84253697a22d00a6f8bc0f1bee.jpeg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">
Ostatnio zmieniony 14 sty 2024, 19:41 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Lovelace
Explorer
Explorer

Post autor: Sheldon Anszlus Lovelace »

Ja proponuję, aby nie wrzucać twarzy nigoko, tylko pójść bardziej w rzeczy charekterystyczne dla Federacji, może niech każdy kraj zaproponuje swoje zwierze/budynek narodowy, a na najwyższy nominał dałoby się coś związanego z federacją jak budynek kongresu.
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

W sumie Sheldon ma rację. Idźmy najbardziej neutralną drogą, żeby nie było potem jakichś problemów. Pytanie mam tylko jedno - czy Kongres ma w ogóle jakiś budynek? Bo do tej pory obradowaliśmy na Timsach z domu. Tak przynajmniej było w poprzedniej kadencji ?
Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leonid Repulijski »

Sheldon Anszlus Lovelace pisze: 14 sty 2024, 19:49Ja proponuję, aby nie wrzucać twarzy nigoko, tylko pójść bardziej w rzeczy charekterystyczne dla Federacji, może niech każdy kraj zaproponuje swoje zwierze/budynek narodowy, a na najwyższy nominał dałoby się coś związanego z federacją jak budynek kongresu.

Charakterystyczne dla federacji nie równa się charakterystyczne dla danej prowincji. Potencjalne przyszłe kraje członkowskie mogą się poczuć wykluczone, jak inne kraje będą miały poświęcone im druki potwierdzeń, a one nie.

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Jak była mowa o obiektach to przypomniały mi się problemy jakie mieliśmy w Muratyce gdy chcieliśmy wrzucić gmach Sejmu.

Wrzucenie na banknoty kilku zakazanych mord będzie prostsze no i też w razie czego można powiedzieć że te osoby zakładały kraj więc się tam znalazły ale w takiej samej zasadzie może działać wybór obiektów, powiedzmy że po 1 z każdego państwa założycielskiego. 

W obu przypadkach finalnie może się to skończyć tak jak wspomniał @Leonid Repulijski, ktoś będzie miał pretensje itd. 

Cokolwiek weźmiemy prędzej czy później będzie ktoś miał o to problem więc ja bym się jakoś bardzo konsekwencjami nie przejmował. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

ODPOWIEDZ

Wróć do „Herbaciarnia "U Arkadiusza"”