Skład Prezydium Partii

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Skład Prezydium Partii

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Re: Skład Prezydium Partii

Post autor: August de la Sparasan »

Po rezygnacji tow. Novaka i Harlina Prezydium liczy obecnie dwie osoby. Jest to sprzeczne z podpunktem 2 artykułu 15 Konstytucji naszego państwa ("W Prezydium zasiada nieparzysta liczba członków Partii, nie mniejsza niż 3 i nie większa niż 7."). Grupa nasza nie jest więc w stanie obradować zgodnie z prawem. Zachęcam do zgłaszania się do Prezydium. Jeśli obecna sytuacja się utrzyma, trzeba będzie podjąć radykalne kroki, aby przywrócić poprawne funkcjonowanie państwa.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

Post autor: AleksanderNovak »

Zgłaszam się do prezydium
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Towarzysz zostanie przyjęty do Prezydium, gdy tylko przestanie nawoływać do obalenia władzy socjalkapitalistycznej i destabilizować relacje z sąsiednią Muratyką. Rozumiem wielkie i szczytne intencje, ale podjęty przez towarzysza quasi-terrorystyczny sposób działania jest absolutnie nie do przyjęcia. Kryzys polityczny nie musi oznaczać przemocy politycznej.

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

Swymi działaniami nalegam, by zmienić politykę kraju, i by działając w interesie najwyższym Westlandu, wreszcie zacząć działać w kierunku integracji z Kiriami, co więcej, ustanawiając Chanat Kugarski na zachodzie kraju. Dlatego wysuwam propozycję J.E Przewodniczącemu Partii,

iż w zamian za:

1. dostąpienie mojej osoby do Prezydium Partii z gwarancją że nie zostanę z Prezydium już więcej wyrzucony 

2. gwarancją wysokiej autonomii Chanatowi Kugarskiemu wraz z własnymi formacjami paramilitarnymi oraz, oraz rządem i prawem sądowniczym w stolicy w Xiasongu

3. zmianą polityki kraju: pomocą wszelkimi możliwymi dopuszczalnymi środkami Kugarom w Muratyce, większą integracją z Kiriami w Doctrinie i w Kirianii, budową własnej westlandzkiej silnej armii oraz rozmieszczenie jej w Doctrinie oraz w Marsylii na wyspie Vox. Kieruję się tutaj interesami mieszkańców Westlandu dyskryminowanymi: Kugarami oraz interesem, by Kiriowie byli silni w świecie Nordaty, w szczególności w jej środkowej części, i jest to polityka ekspansjonistyczna, nie będę ukrywać. 

Jeśli Zacny Przewodniczący pójdzie na zgodę, rozkażę natychmiast rozwiązać Kiryjską Milicję Ludową i oddać ją w ręce Wojska Westlandzkiego, co jak mniemam, jest w interesie wszystkich, by zapanowała jedność wszystkich Westlandczyków i Kiryjczyków. Przeproszę również publicznie za nieporozumienia i zamieszki. 
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Towarzyszu Novak,

Jakkolwiek rad bym nie był z Towarzysza chęci do nawiązania dialogu, warunki stawiane przez Towarzysza nie są możliwe do spełnienia.

Po pierwsze absolutnie każdy członek Prezydium może być z niego usunięty za zgodą odpowiednich organów (a Towarzysz, przypominam, sam złożył dymisję).

Secundo - Konstytucja naszego państwa, w której procesie tworzenia Towarzysz sam uczestniczył, mówi jasno już na wstępie, iż Państwo Westland jest państwem unitarnym - o "szerokiej autonomii" jakiegokolwiek podmiotu nie może być zatem zwyczajnie mowy.

Co do warunku ostatniego - próby doprowadzenia do końca integracji z Kirianią trwają bezustannie, a Towarzysz sam aktywnie w nich uczestniczył, niedawno przedkładając Prezydium swój projekt traktatu z tymże państwem, który został odrzucony w demokratycznym głosowaniu, z czego zaakceptowaniem ma Towarzysz, jak mniemam, problem.

Wszystkim nam zapewne zależy na pojednaniu, ale Towarzysz swoimi działaniami w kraju i za jego granicami w tym niestety nie pomaga - tak jak wywieranie presji. Konflikt nie jest nikomu na rękę, ale jeśli zajdzie potrzeba, Westland będzie się bronić - a wtedy z terrorystami nie będziemy już negocjować.

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

W takim bądź razie mam ostateczną propozycję. Z tych trzech warunków skreślam dwa, i zostawiam jedynie pierwszy -  dostąpienie mojej osoby do Prezydium Partii z gwarancją że nie zostanę z Prezydium już więcej wyrzucony. Jeśli pójdzie Towarzysz na zgodę, przyrzekam na kościół Kiryjski że będę wierny obecnej władzy. W przeciwnym jednak razie - jako Ojciec-Założyciel Westlandu - będę musiał się zastosować środki desperacji, gdyż członkostwo w Prezydium to moja godność. 
Ostatnio zmieniony 23 sie 2024, 18:38 przez AleksanderNovak, łącznie zmieniany 1 raz.