Zaimki
- Użytkownik Usunięty 233517
- Explorer
Zaimki
Witam Państwa, jakie jest wasze nastawienie do zaimków? Czy jeśli mężczyzna woli aby do niego mówić w zaimkach kobiecych, lub nieosobowo, to jesteście w stanie to dla niego zrobić?
Właśnie złożyłem wniosek do NKI o wprowadzenie widocznych zaimków na forum, tak aby rozmowa językiem inkluzywnym była prostsza.
Właśnie złożyłem wniosek do NKI o wprowadzenie widocznych zaimków na forum, tak aby rozmowa językiem inkluzywnym była prostsza.
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Re: Zaimki
Oliwier Dymarski pisze: 09 maja 2024, 10:48Witam Państwa, jakie jest wasze nastawienie do zaimków? Czy jeśli mężczyzna woli aby do niego mówić w zaimkach kobiecych, lub nieosobowo, to jesteście w stanie to dla niego zrobić?
O ile nie są to jakieś chore zaimki, których moja głowa nie potrafi pojąć (typu zir/zem), to dla mnie nie ma problemu. Złożony przez Pana wniosek w NKI jest już praktycznie zaakceptowany, więc teraz czekać tylko na wdrożenie funkcji ?
- Explorer
- Experienced
Oliwier Dymarski pisze: 11 maja 2024, 18:29Super, że zostały wprowadzone. To dobry krok ku lepszej Nordacie.
Szkoda tylko, że nie poznaliśmy opinii osób, które sprzeciwiały się wprowadzeniu zaimków... Chętnie bym poznał stanowisko innych @Sheldon Anszlus Lovelace
- Sheldon Anszlus Lovelace
- Explorer
Nie jest to zgodne z moją ideologia, jednak nie zamierzam protestować, gdyż to forum nie jest moim polem działalności (nie lubimy się z tym silnikiem forum). Co do wprowadzenia zaimków to, skoro już mają być praktycznie używane to powinny być również wyświetlane w wersji mobilnej forum.
- Experienced
Sheldon Anszlus Lovelace pisze: 13 maja 2024, 22:18Nie jest to zgodne z moją ideologia, jednak nie zamierzam protestować, gdyż to forum nie jest moim polem działalności (nie lubimy się z tym silnikiem forum). Co do wprowadzenia zaimków to, skoro już mają być praktycznie używane to powinny być również wyświetlane w wersji mobilnej forum.
Rozumiem. Każdy ma swoje ideologie, których się trzyma. To naturalne w nas, że coś nam się nie podoba. Ważne jednak, żeby się akceptować, a jak kłócić, to tylko przez konstruktywną dyskusję ?
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Niezobowiązujące pytanie - jak sprawić, by te zaimki było widać w wersji mobilnej? Albo nie mam dostępu do jakichś szablonów, albo nie umiem szukać.

- Experienced
Kamiljan de Harlin pisze: 13 maja 2024, 22:33Niezobowiązujące pytanie - jak sprawić, by te zaimki było widać w wersji mobilnej? Albo nie mam dostępu do jakichś szablonów, albo nie umiem szukać.
ACP -> Motywy -> edytuj HTML i CSS -> wpisujesz w Szablonach w szukajkę "mobile" -> z menu wybierasz "forums-front-topics-postContainer" -> klikasz w kod -> ctrl+F ->wpisujesz "mobile" ->i szukasz w kodzie linijki odpowiadającej za mobile, bodajże "<div class='cAuthorPane_mobile ipsResponsive_showPhone'>"
- Pavel van der Gibson
- Explorer
- Explorer
Pavel van der Gibson pisze: 14 maja 2024, 6:22Gdzie jest Koalicja Konserwatywna kiedy jest potrzebna xd
Sraja na wycieraczki