Hei ohkud, Nordatidi! / Dobry wieczór, Nordatczycy!

Jesteś nowy? Przywitaj się z nami!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Apprentice
Apprentice

Hei ohkud, Nordatidi! / Dobry wieczór, Nordatczycy!

Post autor: Borys Zamycki »

Dobry wieczór wszystkim!

Nazywam się Borys Zamycki. Przybywam do II FN jako Nandyjczyk, w związku z zawieraną przez nasze państwa umową stowarzyszeniową.

Choć w Federacji jestem nowy, to miałem już okazję działać na tych ziemiach we wcześniejszych latach, m.in. w Abachazji. Możliwe, że komuś skojarzą się moje wcześniejsze dane - Mikołaj Patryk Dostojewski.

Obecnie planuję dalej pracować nad wszystkimi projektami, które prowadziłem w Nan Di (m.in. język nandyjski), a także rozejrzeć się po FN i zorientować w możliwościach.
(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)

Gubernator Arctiq

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Re: Hei ohkud, Nordatidi! / Dobry wieczór, Nordatczycy!

Post autor: Peetri Romanaav »

Hei ohkud!

Miło Cię widzieć Borysie. Powoli zbieramy się w komplecie w naszym towarzystwie. Mam nadzieję, że łatwo Ci przyjdzie integracja z tutejszym środowiskiem i będziemy mogli wrócić do prac.

Co do kwestii Cesarskiej Szkoły Pułkowej jestem w trakcie rozmów z Prezydentem Waksmanem, aby połączyć nasze szkoły i stworzyć wspólny system edukacji. Także nasze działy za jakiś czas się pojawią na forum, ale prędzej czy później połączymy nasze uczelnie w jedną.

No i oczywiście jeśli jesteś zainteresowany zapraszam do Nordackiej Partii Regionów. 😉 
Ostatnio zmieniony 26 lut 2025, 22:24 przez Peetri Romanaav, łącznie zmieniany 1 raz.
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Post autor: Andrzej Ordyński »

Cześć. Miło widzieć Cię i tutaj. 🙂
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
Łukasz Benedykt Skrzynecki
Rookie
Rookie

Post autor: Łukasz Benedykt Skrzynecki »

Dzień dobry.
JE Łukasz Benedykt Skrzynecki herbu Kozioł

Obrazek

Klon @Artur Kardacz

Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Witam. 
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Markus Wettin
Contributor
Contributor

Post autor: Markus Wettin »

Witaj i tutaj Borysie! 😄 
(-) Maarik Vettari
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Szia! Miło mi Cię widzieć u nas.

Borys Zamycki pisze: 26 lut 2025, 22:04Choć w Federacji jestem nowy, to miałem już okazję działać na tych ziemiach we wcześniejszych latach, m.in. w Abachazji. Możliwe, że komuś skojarzą się moje wcześniejsze dane - Mikołaj Patryk Dostojewski.

Staramy się w Monarchii Kiryjskiej, istniejącej na dawnych terenach m.in. Abachazji kultywować kulturę dawnych właścicieli tych ziem - istnieje abachaska gubernia autonomiczna, ale, że nikt z nas w Abahcazji nie działał, brakuje temu wszystkiemu duszy. Może skusiłbyś się rozejrzeć u nas?

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Apprentice
Apprentice

Post autor: Borys Zamycki »

Miło, że jesteśmy już w większości, jako Nandyjczycy, po tej "drugiej stronie", gotowi do dalszego działania.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 27 lut 2025, 12:17Szia! Miło mi Cię widzieć u nas.

Staramy się w Monarchii Kiryjskiej, istniejącej na dawnych terenach m.in. Abachazji kultywować kulturę dawnych właścicieli tych ziem - istnieje abachaska gubernia autonomiczna, ale, że nikt z nas w Abahcazji nie działał, brakuje temu wszystkiemu duszy. Może skusiłbyś się rozejrzeć u nas?

Muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tą wiadomością. Oczywiście rozejrzę się w Monarchii Kiryjskiej, bo naprawdę zaciekawiło mnie istnienie abachaskiego samorządu.

Choć forum Abachazji niestety przepadło, to jednak jestem w posiadaniu pewnych materiałów i treści z Abachazji (nie jest tego wiele, ale zawsze coś), w tym rozpisanych podstaw języka abachazkiego i paru map. Może możnaby na tej podstawie pomyśleć o czymś w rodzaju Muzeum Abachazji?
(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)

Gubernator Arctiq

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

ODPOWIEDZ

Wróć do „Powitania”