Laudetur Iesus Christus!
Miło mi zawitać na ziemie Federacji Nordackiej. Pozwolą Państwo, że zacznę od przedstawienia się - nazywam się Aurelio Lorenzo Carlo Paolo de Medici y Zep, pełnię funkcję Kardynała Świętego Kościoła Rotryjskiego, Kamerlinga, a także jestem Wielkim Księciem Toskanii, państwa, które za 2 tygodnie będzie obchodziło pięciolecie niepodległości, choć ma za sobą wiele ponad dekadę istnienia. W Rotrii działam od 2017 r., choć w mikronacjach jestem znacznie dłużej. Niewykluczone, że z częścią z Państwa spotkałem się lata temu w Brodrii, Bialenii i w innych stronach Polinu.
Przybywam do Federacji Nordackiej z rozlicznych powodów. Po pierwsze jestem zafascynowany rozmachem Państwa działalności i szczerze podziwiam zaawansowanie techniczne stosowanych rozwiązań. Po drugie odwiedzam Nordatę z powodu głębokiego sentymentu do tych ziem i z chęci lepszego poznania jej współczesnego kształtu. Istotnym celem wizyty są również zamiary dyplomatyczne. Wreszcie, przybywam wyraźnie zachęcony przez mojego współbrata w episkopacie, Jego Ekscelencję Henryka Ziemiańskiego de Harlin, arcybiskupa achkovskiego.
Licząc na miły pobyt, ślę Państwu serdeczne pozdrowienie ze słonecznych Rotrii i Toskanii oraz szczerze błogosławię.
Cum debita reverentia
Aurelio L. C. P. magnus dux card. de Medici y Zep
Laudetur Iesus Christus!
- Aurelio de Medici y Zep
- Newbie
Laudetur Iesus Christus!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Toskanii, etc.

- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Re: Laudetur Iesus Christus!
Szczęść Boże Eminencj! Zachęcam do częstych odwiedzin, a może nawet do odprawienia Celebry.
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Witamy Waszą Eminencję!
Co prawda nami rządzi Patriarcha Borys, ale z radością przyjmiemy Waszej Ekscelencji obecność i udział w tworzeniu multireligijnego społeczeństwa II Federacji Nordackiej. Zapraszam do zaangażowania się, choćby u Henia.
Co prawda nami rządzi Patriarcha Borys, ale z radością przyjmiemy Waszej Ekscelencji obecność i udział w tworzeniu multireligijnego społeczeństwa II Federacji Nordackiej. Zapraszam do zaangażowania się, choćby u Henia.
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Witamy szanownego w II Federacji Nordackiej! Za rozmach dziękujemy, staramy się jak możemy. Ze swojej strony zachęcam do dołączenia do naszego rozmachu, żebyśmy razem wspólnie mogli machać bardziej 😂
Zapraszam także do IV Republiki Muratyki, jedynej demokratycznej prowincji II FN. Szczególnej uwadze polecam Bazylikę pw. św. Jana Chrzciciela na zwierzogrodzkim rynku 😉
Zapraszam także do IV Republiki Muratyki, jedynej demokratycznej prowincji II FN. Szczególnej uwadze polecam Bazylikę pw. św. Jana Chrzciciela na zwierzogrodzkim rynku 😉
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Waksman pisze: 08 lut 2026, 11:34Zapraszam także do IV Republiki Muratyki, jedynej demokratycznej prowincji II FN/
*Jedynej republikańskiej!
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Siema. Zachęcam do działalności misyjnej. Jeszcze trochę osób niereligijnych archidiecezja achkovska mogłaby zagospodarować, zanim zostaną skonwertowani na Kirystów albo wyznawców Adanosa.

- Franciszek von Hohenburg-Karandziej
- Rookie