VII Posiedzenie Sejmu Muratyckiego

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Re: VII Posiedzenie Sejmu Muratyckiego

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Andrzej Płatonowicz Ordyński pisze: 03 wrz 2023, 20:01Czy władze Muratyki wierzą, że kiedyś kraj ten będzie liczył o pięciu obywateli więcej niż obecnie? Jeżeli tak, to nie mam więcej pytań. Jeżeli nie, to czy nie należałoby zakończyć fikcję demokracji i koronować pana Espadę na króla Muratyki?

Wiara pozostaje zawsze, raz mniejsza, raz większa. Nie chodzi tu o pięciu dodatkowych obywateli. Nie liczy się liczba, a aktywność, bo jakby przyszło do nas dwóch czy trzech nowych obywateli, którzy podziałaliby trochę, to wtedy przesłanka do zniesienia stanu nadzwyczajnego jest. Już nie mówiąc, że w trakcie trwania stanu nadzwyczajnego ta demokracja jest zamrożona, także ja tu problemu nie widzę.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Piątka aktywnych obywateli jest w moim odczuciu taką zdrową liczbą. Pozwala na prowadzenie realnego Sejmu. W momencie wprowadzania stanu nadzwyczajnego było nas chyba troje lub nawet dwójka. Obecnie liczba ta wynosi max 4 osoby (z przymrużeniem oka). Jeżeli kilu mniej aktywnych obywateli wróciłoby do życia można by pomyśleć nad zniesieniem stanu nadzwyczajnego gdyż i mnie może się już znudzić okupowanie tego stołka już ponad rok.

Andrzej Płatonowicz Ordyński pisze: 03 wrz 2023, 20:01Czy władze Muratyki wierzą, że kiedyś kraj ten będzie liczył o pięciu obywateli więcej niż obecnie? Jeżeli tak, to nie mam więcej pytań. Jeżeli nie, to czy nie należałoby zakończyć fikcję demokracji i koronować pana Espadę na króla Muratyki?

Jak wiadomo "Kocham demokrację i kocham republikę. Uprawnienia które mi nadaliście przysiągłem złożyć niezwłocznie gdy tylko ten straszny kryzys przeminie."

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233514
Contributor
Contributor

Post autor: Użytkownik Usunięty 233514 »

Waksman pisze: 03 wrz 2023, 20:11Wiara pozostaje zawsze, raz mniejsza, raz większa. Nie chodzi tu o pięciu dodatkowych obywateli. Nie liczy się liczba, a aktywność, bo jakby przyszło do nas dwóch czy trzech nowych obywateli, którzy podziałaliby trochę, to wtedy przesłanka do zniesienia stanu nadzwyczajnego jest. Już nie mówiąc, że w trakcie trwania stanu nadzwyczajnego ta demokracja jest zamrożona, także ja tu problemu nie widzę.

@Barack Omambai @Stanisław Kostylewsą już wystarczającym narybkiem? ? ? Jest jeszcze ten Kommandero z Kanału i te jego Robloxy i Minecrafty... ? Już jez cy, Panie!

Albert Fryderyk de Espada pisze: 03 wrz 2023, 21:04Piątka aktywnych obywateli jest w moim odczuciu taką zdrową liczbą.

Czy powyższa dwójka zalicza się do ZDROWEJ PIĄTKI? ? 

Czyli warunkiem zniesienia stanu nadzwyczajnego jest usłużność względem obecnej władzy tj. Pana @Albert Fryderyk de Espadai Pana @Waksman, bez którego ten pierwszy nie umie podejmować decyzji samodzielnie, bo jakaś smycz go uwiera czy myśl, że żarcia do michy nie dostanie. ? To po co mam pisać uchwałę, skoro nie jest ona wiążącą walutą w tej grze? 
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Hieronim Bryz pisze: 03 wrz 2023, 22:28@Barack Omambai @Stanisław Kostylewsą już wystarczającym narybkiem? ? ? Jest jeszcze ten Kommandero z Kanału i te jego Robloxy i Minecrafty... ? Już jez cy, Panie!

Czy powyższa dwójka zalicza się do ZDROWEJ PIĄTKI? ? 

Czyli warunkiem zniesienia stanu nadzwyczajnego jest usłużność względem obecnej władzy tj. Pana @Albert Fryderyk de Espadai Pana @Waksman, bez którego ten pierwszy nie umie podejmować decyzji samodzielnie, bo jakaś smycz go uwiera czy myśl, że żarcia do michy nie dostanie. ? To po co mam pisać uchwałę, skoro nie jest ona wiążącą walutą w tej grze? 

Rozmawiam z debilem? Jak będzie uchwała, będzie głosowanie, każdy odda głos i się zobaczy czy stan się zniesie czy nie ?
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233514
Contributor
Contributor

Post autor: Użytkownik Usunięty 233514 »

Waksman pisze: 03 wrz 2023, 22:30Rozmawiam z debilem? Jak będzie uchwała, będzie głosowanie, każdy odda głos i się zobaczy czy stan się zniesie czy nie ?

U mnie nie ma każdy. Na pytanie jaki jest porządek obrad, nie otrzymałem do dzisiaj odpowiedzi, więc przestań Waksman mi mówić o jakimś "się zobaczy". Się zobaczyć to możesz siebie, ale w lustrze i modlę się, żeby ono nie pękło. ? Przed pojawieniem się uchwały, pojawiła się sonda, która pokazuje, że uchwała jest zbędna. Szanujmy się!
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Hieronim Bryz pisze: 03 wrz 2023, 22:40U mnie nie ma każdy. Na pytanie jaki jest porządek obrad, nie otrzymałem do dzisiaj odpowiedzi, więc przestań Waksman mi mówić o jakimś "się zobaczy". Się zobaczyć to możesz siebie, ale w lustrze i modlę się, żeby ono nie pękło. ? Przed pojawieniem się uchwały, pojawiła się sonda, która pokazuje, że uchwała jest zbędna. Szanujmy się!

Sonda to nie prawo. Stanu Nadzwyczajnego ją nie zniesiesz. Jak już f