Zjednoczone Siły - dyskusje i ustalenia

Chcesz zostać wojskowym? Zajrzyj do działu Zjednoczonych Sił i dołącz do federacyjnych sił zbrojnych
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Re: Zjednoczone Siły - dyskusje i ustalenia

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

No dobrze ostatnia próba.

[attachment=0]Żołnierzyk wariant 4.png[/attachment]/uploads/monthly_2023_09/373353279_onierzykwariant4.png.baa1681fee189cc394c1642239f2f751.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

I jakby się ktoś zastanawiał albo miał jakiś poważny problem, tak jest to niemalże identyczny kolor jaki posiadały mundury wermahtu.

Dodatkowo przygotowałem jeszcze wariant z pelerynką, w sumie nie wiem dlaczego, po prostu je lubię.

[attachment=1]Żołnierzyk wariant 4 z pelerynką.png[/attachment]/monthly_2023_09/1075385397_onierzykwariant4zpelerynk.png.57b3bc82061278856ea70cbae3ede723.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2023, 14:32 przez Albert Fryderyk de Espada, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Chyba coś tą pelerynę urwano między nogami ? chyba że to taka z wcięciem...

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 21 wrz 2023, 6:00Chyba coś tą pelerynę urwano między nogami ? chyba że to taka z wcięciem...

Dobrze że ktokolwiek na to patrzy, ja bym pewnie usiadł zadowolony i nawet tego nie zauważył.

Zanotować do poprawki.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 21 wrz 2023, 6:00Chyba coś tą pelerynę urwano między nogami ? chyba że to taka z wcięciem...

To taka specjalna, żeby nie trzeba było jej zdejmować przy okazji pilnej wizyty w toalecie ?

Pytanie mam inne - skoro nad tym debatujemy - czy w ustawie będzie wzmianka o wzorach mundurów? Czy to taka wolna dyskusja?
Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Waksman pisze: 21 wrz 2023, 22:47To taka specjalna, żeby nie trzeba było jej zdejmować przy okazji pilnej wizyty w toalecie ?

Pytanie mam inne - skoro nad tym debatujemy - czy w ustawie będzie wzmianka o wzorach mundurów? Czy to taka wolna dyskusja?

Nie widzę ani potrzeby ani sensu żeby takie informacje warunkować prawnie, najwyżej głównodowodzący na mocy rozkazu przyjmie konkretne umundurowanie oraz szpej dla ZS.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Szczerze nie wiem ile to może potrwać, nie wiem czy dojdzie to do skutku ani nie wiem czy będę się tym zajmował ale mam prośbę. 

O tyle co źródła muratyckie są dość jasne i szczegółowe jeżeli chodzi o siły zbrojne tak sprawa ma się z goła inaczej w Kirani i Klindonii. Informacje są tam albo szczątkowe i niezbyt dokładne lub w ogóle ich niema.

Chciałbym z tego miejsca poprosić przywódców tych prowincji @Bolesław Kirianóo von Hohenburg oraz @Leonid Repulijski o przygotowanie jakiegoś raportu lub zarysu tego jak wyglądały siły zbrojne w ich krajach w momencie przystąpienia do FN. Mówimy tu zarówno o danych rzeczywistych jak i narracyjnych które potem będzie można przetworzyć i wykorzystać w tworzeniu nowych Zjednoczonych Sił Federacji Nordackiej. 

Jeżeli tylko macie jakieś liczby, czarowane czy szczegółowe, rodzaje uzbrojenia, okręty itd itd, dosłownie wszystkie potencjalnie przydatne informacje jakie moglibyśmy wykorzystać. Znacząco ułatwiłoby to pracę mi czy też komukolwiek kto miałby przejąć moje miejsce.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

O Siłach Zbrojnych Kirianii wiadomo tyle, że są. Na samym początku, w 2021 podczas powstawania państwa armia stanowiła 30 000 ludzi, a od tego czasu nie szacowaliśmy. Nie ma żadnego wykazu uzbrojenia, nie ma nic tak w sumie.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 08 paź 2023, 18:56O Siłach Zbrojnych Kirianii wiadomo tyle, że są. Na samym początku, w 2021 podczas powstawania państwa armia stanowiła 30 000 ludzi, a od tego czasu nie szacowaliśmy. Nie ma żadnego wykazu uzbrojenia, nie ma nic tak w sumie.

Musi nam ro wystarczyć, w zasadzie taka czysta kartka ułatwi trochę pracę.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 08 paź 2023, 18:56O Siłach Zbrojnych Kirianii wiadomo tyle, że są. Na samym początku, w 2021 podczas powstawania państwa armia stanowiła 30 000 ludzi, a od tego czasu nie szacowaliśmy. Nie ma żadnego wykazu uzbrojenia, nie ma nic tak w sumie.

Podczas pewnej operacji nie było czasem szacowane ile ludzi jest w armii Kiriańskiej? Chyba że to nieaktualne
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Mi wariant z peleryną się podoba. Inne propozycje też są fajne. 
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zjednoczone Siły”