Krajowe druki potwierdzeń w MBP

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: Krajowe druki potwierdzeń w MBP

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Czy rząd zamierza kontaktować się z Helwetykiem w sprawie druków, czy deleguje to zadanie komuś innemu?
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

W zasadzie dobre pytanie, trzeba będzie chyba zawezwać diabła @Helwetyk. Idę szykować czerwony dywan aby powitać jego ekscelencję Namiestnika gdy tylko się zjawi. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Helwetyk
Explorer
Explorer

Post autor: Helwetyk »

Odpiszę też tutaj. Wszystkie mniejsze fotografie są kiepskie technicznie, ale może (może) uda się je powiększyć albo, w idealnym mikroświecie, znaleźć lepsze oryginały. Będę (odpukać!) informował.

PS. Nie mogłem odpisać z motywu jasnego, a i przełączenie na motyw ciemny zajęło mi kilka podejść. Coś tu się niedobrego wydarzyło.

PS. 2. Na wszelki wypadek daję też znać, że powiadomienia z Nordaty zniknęły z powiadomień Międzynarodowej Unii Komunikacyjnej. 
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Helwetyk pisze: 25 sie 2024, 21:13Odpiszę też tutaj. Wszystkie mniejsze fotografie są kiepskie technicznie, ale może (może) uda się je powiększyć albo, w idealnym mikroświecie, znaleźć lepsze oryginały. Będę (odpukać!) informował.

W razie potrzeby większe grafiki powinno się udać znaleźć, może nie identyczne ale morda będzie się zgadzać. Jakby więc trzeba było coś podmienić to mówić śmiało. 
Ostatnio zmieniony 25 sie 2024, 21:39 przez Albert Fryderyk de Espada, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Helwetyk
Explorer
Explorer

Jeżeli chodzi o fotografie, to byłoby jak w załącznikach (plus płynne przejścia do tła oraz kolory właściwe poszczególnym nominałom).

Jeżeli chodzi o tłumaczenie, potrzebowałbym jeszcze przekładu frazy ?ODDZIAŁ W ACHKOVIE?. Zakładając, że miasto się zgadza, w otoku pieczęci umieściłbym ?VELKE MESTO ACHKOV?. Jeżeli są tutaj jakieś znaki diakrytyczne, proszę o informację.

Jeżeli chodzi o godło, za konstytucją przyjąłem najbardziej podstawową wersję. Idea z gwiazdami jest bardzo dobra, ale wiadomo jak bywa z realiozą. Dewiza pod godłem: czy istnieje jakiś ustalony, urzędowy wzór? (W trzech wierszach, inaczej będzie nieczytelna).

Wreszcie, z cyklu najbardziej dodatkowych z dodatków ? jeżeli ktoś chce zostać skarbnikiem oddziału, co oznacza tyle, że jego lub jej podpis będzie widniał na każdym potwierdzeniu przelewu, proszę o podpis w najlepszej możliwej rozdzielczości na jednolitym, jasnym, równomiernie oświetlonym tle.

[attachment=0]matryca_03_NORDATA_005.jpg[/attachment]

[attachment=1]matryca_03_NORDATA_010.jpg[/attachment]

[attachment=2]matryca_03_NORDATA_020.jpg[/attachment]

[attachment=6]matryca_03_NORDATA_050_V2.jpg[/attachment]/monthly_2024_08/matryca_03_NORDATA_050_V2.jpg.d25060b9dea451817c816522bed434bd.jpg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />

[attachment=3]matryca_03_NORDATA_100.jpg[/attachment]

[attachment=4]matryca_03_NORDATA_200.jpg[/attachment]

[attachment=5]matryca_03_NORDATA_500.jpg[/attachment]
Ostatnio zmieniony 26 sie 2024, 2:58 przez Helwetyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Helwetyk pisze: 26 sie 2024, 2:40Jeżeli chodzi o tłumaczenie, potrzebowałbym jeszcze przekładu frazy ?ODDZIAŁ W ACHKOVIE?

To bude ?Achkovský Vyděl? ?
Awatar użytkownika
Helwetyk
Explorer
Explorer

Waksman pisze: 26 sie 2024, 2:58To bude ?Achkovský Vyděl? ?

A na pieczęci? (Czego nie śpicie? ;-)).

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Helwetyk pisze: 26 sie 2024, 2:40Dewiza pod godłem: czy istnieje jakiś ustalony, urzędowy wzór? (W trzech wierszach, inaczej będzie nieczytelna).

Dewizą II FN jest "Unitas remunero iniustitias" (Jedność wynagradza niesprawiedliwości).

Helwetyk pisze: 26 sie 2024, 2:40Wreszcie, z cyklu najbardziej dodatkowych z dodatków ? jeżeli ktoś chce zostać skarbnikiem oddziału, co oznacza tyle, że jego lub jej podpis będzie widniał na każdym potwierdzeniu przelewu, proszę o podpis w najlepszej możliwej rozdzielczości na jednolitym, jasnym, równomiernie oświetlonym tle

Powiedzmy że jeżeli nikt inny się nie zaoferuje lub nie będzie miał nic przeciw mogę zgłosić się na ochotnika.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Helwetyk
Explorer
Explorer

[attachment=0]matryca_03_NORDATA.jpg[/attachment]/monthly_2024_08/matryca_03_NORDATA.jpg.d5be358f5536128a126bc4bf41c6dc8e.jpg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />

@Waksman, proszę o potwierdzenie, że absolutnie wszystko się zgadza co do akcentu i przecinka. ?

Proszę również o potwierdzenie, że ?VELKE MESTO ACHKOV? zapisujemy w tej właśnie postaci, bez żadnych akcentów.

@Albert Fryderyk de Espada, proszę o podpis w wysokiej rozdzielczości. 

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Helwetyk pisze: 27 sie 2024, 20:47 

@Albert Fryderyk de Espada, proszę o podpis w wysokiej rozdzielczości. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

ODPOWIEDZ

Wróć do „Herbaciarnia "U Arkadiusza"”