Jeżeli chodzi o Nową Ordę, to, biorąc pod uwagę zastrzeżenia Chana, proponuję następujący zapis:
- Chanat Nowej Ordy, którego zarządca jest wybierany zgodnie z miejscowym prawem i zwyczajami
Borys Zamycki pisze: 24 maja 2025, 20:16Również jestem za tym, by zapis o podziale administracyjnym - w brzmieniu zaproponowanym przez Jego Imperatorską Mość - znalazł się w odpowiednim ukazie. Ustawa Zasadnicza mogłaby ewentualnie zawierać wzmiankę, że podział administracyjny Imperium jest regulowany na poziomie ukazu.
Peetri Romanaav pisze: 25 maja 2025, 9:51Mając na uwadze dobro naszej Ojczyzny pozostaje nam tylko i wyłącznie napisać pierwszą demokratyczną konstytucję Imperium Nandyjskiego.
Markus Wettin pisze: 27 maja 2025, 21:53Osobiście proponuję, aby prace nad ustawą zasadniczą odbywały się na Discordzie, tak aby wszyscy obywatele Nan Di mogli brać udział w jej tworzeniu. Można powiedzieć, że będzie to coś na wzór konstytuanty. Oczywiście stworzymy również odpowiedni dokument w Google Docs, aby każdy miał na bieżąco wgląd w postępy prac.
Andrzej Ordyński pisze: 28 maja 2025, 8:10A ja w ogóle wątpię, że napiszemy konstytucję poprzez burzę mózgów. Ktoś musi to wziąć na siebie, a potem pozostali będą proponować zmiany. Jak zajmie miesiąc lub dwa to trudno. Jeśli absolutnie nikt się nie zgłosi, to ja mogę się poświęcić i posiedzieć nad tym w lecie.