Traktat o uznaniu i nawiązaniu stosunków dyplomatycznych między Kiriańskimi Terytoriami Arktycznymi a II Federacją Nordacką

Okres: 30 kwietnia 2025 - 24 sierpnia 2025

Skład:

1. @Bolesław Kirianóo von Hohenburg (Koalicja Konserwatywna) - spiker

2. @Borys Zamycki (Nordacka Partia Regionów)

3. @August de la Sparasan (niezrzeszony)

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Re: Traktat o uznaniu i nawiązaniu stosunków dyplomatycznych między Kiriańskimi Terytoriami Arktycznymi a II Federacją Nordacką

Post autor: Andrzej Ordyński »

August de la Sparasan pisze: 15 cze 2025, 17:01Skoro nic nie stracimy, to chyba można to odbierać jako zysk.

Wilhelm z Ockham raczej nie popierałby produkowania kolejnych państw z tymi samymi obywatelami...

Ale niewątpliwie jest to jakiś pomysł na politykę międzynarodową, integrację, itd. Takie przymierza z pewnością będą stabilne i bezproblemowe. 
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Re: Traktat o uznaniu i nawiązaniu stosunków dyplomatycznych między Kiriańskimi Terytoriami Arktycznymi a II Federacją Nordacką

Post autor: Burek »

Andrzej Ordyński pisze: 15 cze 2025, 18:21Wilhelm z Ockham raczej nie popierałby produkowania kolejnych państw z tymi samymi obywatelami...

KTA istnieje w innym ekosystemie i wykorzystuje zupełnie inne medium - funkcjonując w zupełnie innym wymiarze - wizualnym (który wymaga nieco więcej wysiłku niż generacja obrazków w czacie GPT). No i chociaż większość obywateli KTA jest również obywatelami FN, to większa integracja mogłaby być też szansą na rozwój stosunków z innymi państwami ekosystemu Kompasu - więc sam w sobie ten traktat może nie nieść za sobą większych skutków, ale może być pewnym symbolem, wyznaczającym pewien kierunek w polityce zagranicznej, który jest imo obiecujący.

Poza tym większość traktatów między mikronacjami niewiele nie znaczy, naprawdę nie da się już tu obniżyć ich rangi.
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Burek pisze: 15 cze 2025, 18:38
Poza tym większość traktatów między mikronacjami niewiele nie znaczy, naprawdę nie da się już tu obniżyć ich rangi.

To jest - niestety - prawda. Może nie, że się nie da, ale jest to trudną sztuką.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Post autor: Tadeusz I Wielki »

August de la Sparasan pisze: 15 cze 2025, 16:26Też mam takie odczucie. Zatem wedle twierdzenia Szanownego Kongresmena Arcyksiążę Kiriańskich Terytoriów Arktycznych masturbuje się przez pełnomocnika?

Jako Pełnomocnik, pragnę zaprzeczyć. Jako Król Hawilandu - nie zaprzeczam, że takie coś miało miejsce 😈

Burek pisze: 15 cze 2025, 18:38
KTA istnieje w innym ekosystemie i wykorzystuje zupełnie inne medium - funkcjonując w zupełnie innym wymiarze - wizualnym (który wymaga nieco więcej wysiłku niż generacja obrazków w czacie GPT). No i chociaż większość obywateli KTA jest również obywatelami FN, to większa integracja mogłaby być też szansą na rozwój stosunków z innymi państwami ekosystemu Kompasu - więc sam w sobie ten traktat może nie nieść za sobą większych skutków, ale może być pewnym symbolem, wyznaczającym pewien kierunek w polityce zagranicznej, który jest imo obiecujący.

Dosłownie wyjąłeś mi to z ust, bo miałem o tym tu wspomnieć, ale dodam, że to że KTA funkcjonuje w zupełnie innym wymiarze działa dla nas na plus, otwiera nam to dużo możliwości narracyjnych, jakie możemy prowadzić dzięki takiemu traktatowi. Imo skoro nic nie tracimy na tym traktacie, a daje to dużo możliwości narracyjnych, to powinien on zostać ratyfikowany.
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Ten traktat stanowi przyczynek do stałej obecności wojskowej i cywilnej II Federacji Nordackiej na Kompasie. W obecnej sytuacji demograficznej i geopolitycznej, podstawą jest szukanie szerokich sojuszy i porozumień z każdym, kto podziela nasze wartości wolności, demokracji i antykomunizmu. Z tego też powodu wyrażam swoje pełne poparcie dla tego typu inicjatyw dyplomatycznych, jakkolwiek może się wydawać one puste dla malkontentów. Pamiętajmy, że nasza polityka zagraniczna jest kreowana przez podejmowanie ponadnarodowych inicjatyw i wspólnych aktywności, a nie przez pustosłowia traktatowe.

Przechodzimy do głosowania nad ratyfikacją niniejszego traktatu przez Kongres. Proszę Czcigodnych Kongresmenów o głos za, przeciw lub wstrzymany. Głosowanie zakończy się 19 czerwca o godzinie 17:30.

Karta do głosowania

Ratyfikacja traktatu o uznaniu i nawiązaniu stosunków dyplomatycznych między KTA a II FN

• Andrzej Płatonowicz Ordyński:

• August de la Sparasan:

• Kamiljan de Harlin: ZA

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Karta do głosowania

Ratyfikacja traktatu o uznaniu i nawiązaniu stosunków dyplomatycznych między KTA a II FN

• Andrzej Płatonowicz Ordyński:

• August de la Sparasan: ZA

• Kamiljan de Harlin: ZA

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

W związku z tym, że dodatkowy głos nie wpłynie na decyzję Kongresu, informuję o ratyfikacji Traktatu przez II Federację Nordacką. Proszę @Prezydent Federacji o wpisanie go do Dziennika Prawnego.

Głosowanie dalej trwa do 19 czerwca.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

To są jakieś żarty? Głosowanie trwające mniej niż pół godziny? Domagam się wznowienia głosowania.

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Andrzej Ordyński pisze: 17 cze 2025, 17:50To są jakieś żarty? Głosowanie trwające mniej niż pół godziny? Domagam się wznowienia głosowania.

Głosowanie wciąż trwa. 

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Skoro poinformowano o ratyfikacji, to głosowanie zostało zakończone. 

Zablokowany

Wróć do „VI kadencja”