Ratyfikacja umowy o nawiązaniu stosunków międzynarodowych między Dracką Republiką Ludowo-Demokratyczną a II Federacją Nordacką

Tu znajdziesz aktualnie trwające debaty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Ratyfikacja umowy o nawiązaniu stosunków międzynarodowych między Dracką Republiką Ludowo-Demokratyczną a II Federacją Nordacką

Post autor: Burek »

Zgodnie z art. 38 Konstytucji podpisane umowy międzynarodowe musi ratyfikować kongres. Tak więc ogłaszam debatę nad podpisaną przez Prezydenta Umową o nawiązaniu stosunków międzynarodowych między Dracką Republiką Ludowo-Demokratyczną a II Federacją Nordacką z 24 maja 2026. Debata potrwa do 3 czerwca włącznie.

DW: @Członek Kongresu
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: Ratyfikacja umowy o nawiązaniu stosunków międzynarodowych między Dracką Republiką Ludowo-Demokratyczną a II Federacją Nordacką

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Bravo Dracja, Bravo Nordata!
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Re: Ratyfikacja umowy o nawiązaniu stosunków międzynarodowych między Dracką Republiką Ludowo-Demokratyczną a II Federacją Nordacką

Debata dobiegłą końca. Wyznaczam głosowanie do 7 czerwca włącznie, chyba że wcześniej zostanie osiągnięta wymagana większość.

KARTA DO GŁOSOWANIA

Czy jesteś za ratyfikacją przez Kongres Umowy o nawiązaniu stosunków międzynarodowych między Dracką Republiką Ludowo-Demokratyczną a II Federacją Nordacką?

ZA [ ]

PRZECIW [ ]

WSTRZYMUJĘ SIĘ [ ]

DW: @Henryk Ziemiański-Wieniawa, @Franciszek von Hohenburg-Karandziej
Ostatnio zmieniony 04 cze 2026, 3:04 przez Burek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Czy jesteś za ratyfikacją przez Kongres Umowy o nawiązaniu stosunków międzynarodowych między Dracką Republiką Ludowo-Demokratyczną a II Federacją Nordacką?

ZA [X ]PRZECIW [ ]

WSTRZYMUJĘ SIĘ [ ]
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Moim zdaniem traktaty uznaniowe nie powinny podlegać ratyfikacji przez Kongres, bo to zbędna biurokracja. Chyba ani razu się nie zdarzyło, żeby ktokolwiek kiedykolwiek zagłosował przeciw takiemu traktatowi w Kongresie. Jedynie spowalnia to wejście owego traktatu w życie.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2026, 13:10 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Kamiljan de Harlin pisze: 04 cze 2026, 13:10Moim zdaniem traktaty uznaniowe nie powinny podlegać ratyfikacji przez Kongres, bo to zbędna biurokracja. Chyba ani razu się nie zdarzyło, żeby ktokolwiek kiedykolwiek zagłosował przeciw takiemu traktatowi w Kongresie. Jedynie spowalnia to wejście owego traktatu w życie.

W zasadzie prawda, ale wychodzę z założenia, że dodatkowy środek ostrożności się przyda.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Kamiljan de Harlin pisze: 04 cze 2026, 13:10Moim zdaniem traktaty uznaniowe nie powinny podlegać ratyfikacji przez Kongres, bo to zbędna biurokracja. Chyba ani razu się nie zdarzyło, żeby ktokolwiek kiedykolwiek zagłosował przeciw takiemu traktatowi w Kongresie. Jedynie spowalnia to wejście owego traktatu w życie.

No to by wymagało zmiany konstytucji.

oslo:

ZA [X ]PRZECIW [ ]

WSTRZYMUJĘ SIĘ [ ]

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Burek pisze: 04 cze 2026, 15:02No to by wymagało zmiany konstytucji.

Może trzeba będzie, ale to raczej w przyszłości.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Dwóch z trzech kongresmenów zagłosowało za ratyfikacją Umowy. Zgodnie z art. 8 - 5 Regulaminu Kongresu: "Spiker może przedstawić wynik głosowania przed jego zakończeniem, jeśli dodatkowe głosy nie wpłyną na decyzję podjętą przez Kongres, tj. głosowanie jest przesądzone." stwierdzam, że kongres postanowił o ratyfikacji Umowy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sala Plenarna”