Krajowe druki potwierdzeń w MBP

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Re: Krajowe druki potwierdzeń w MBP

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Dobra, weźmy się za to, bo nigdy tego nie skończymy. Druków mamy łącznie 7 - na nich musimy umieścić coś. Mamy 3 prowincje - Muratykę, Kirianię i Westland (Komarchię traktuję jako centralę). Moja propozycja - każda prowincja proponuje po 2 wzory druków, a ostatni, najwyższy druk, to coś federalnego. Całość mogła by iść tak:

1. Westland

2. Kiriania

3. Muratyka

4. Kiriania

5. Westland

6. Muratyka

7. Centrala

Powyższa kolejność powstała na podstawie młodości prowincji (najmłodsza - pierwsza, najstarsze - ostatnie), z czego pozycja Kiriani i Muratyki to po prostu alfabet. Jeśli o alfabet właśnie chodzi, to jeśli powyższa kolejność wydaje się komuś niesprawiedliwa, to idźmy alfabetem:

1. Kiriania

2. Muratyka

3. Westland

4. Muratyka

5. Kiriania

6. Westland

7. Centrala

Ot moja propozycja. Zapraszam do dyskusji ?

DW: @Obywatel Federacji
Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leonid Repulijski »

Średnio widzę ten pomysł przydzielania druków każdemu z krajów... Jak już mamy coś faworyzować, to nie pierwsze prowincje, a rzeczy ze szczebla centralnego... Chyba że ustalimy wymóg, że zgłoszony przez kraj wzór druku musi jakoś nawiązywać tematycznie do nordackiej wspólnoty... Możemy też się spotkać gdzieś w środku i iść na kompromis - każdy kraj zgłasza jeden wzór o tematyce poświęconej czysto temu krajowi oraz drugi powiązany ze wspólnotą nordacką i jednocześnie tym krajem.

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Odgrzewam odgrzewanego już kotleta - znowu. Jako, że powołano ministra nauki i kultury (a wydaje mi się, że ta sprawa ma jakiś tam związek z naszą kulturą), zwracam się do Pana @AleksanderNovak o końcowe uregulowane tej sprawy i doprowadzenie jej do końca. Naprawdę fajnie będzie zobaczyć nasze własne symbole na potwierdzeniach zwłaszcza, że przelewy robimy dość często ?
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

W zasadzie to ile tych druków byśmy potrzebowali? 

Jeżeli dałoby się zmieścić w 4 to każda prowincja dostałaby po jednym do własnego wyboru który powiedzmy że potem Kongres albo prościej Minister zatwierdził. No i chyba dobrze by było żeby to były przedstawienia osób bo pamiętam że w Muratyce były problemy z budynkiem. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Albert Fryderyk de Espada pisze: 19 maja 2024, 3:09W zasadzie to ile tych druków byśmy potrzebowali? 

Jeżeli dałoby się zmieścić w 4 to każda prowincja dostałaby po jednym do własnego wyboru który powiedzmy że potem Kongres albo prościej Minister zatwierdził. No i chyba dobrze by było żeby to były przedstawienia osób bo pamiętam że w Muratyce były problemy z budynkiem. 

Jest 7 druków na 7 różnych poziomów kwot ustawionych w MBP. Moje wyliczenia i propozycje kolejności dodałem kilka postów wyżej. Według mnie to jest najlepsze rozwiązanie.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

No to jeszcze trzeba przekonać @Premier oraz @Minister aby coś z tym faktem zrobili. 

Dla mnie powyższa propozycja przydzielenia każdej prowincji po dwa druki oraz centrali jeden jest nawet bardziej niż dobra. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leonid Repulijski »

Ja dalej stoję na stanowisku, że druki powinny nawiązywać do osób, wydarzeń i obiektów mających związek z nordacką wspólnotą, a nie z konkretnymi regionami.

Może posłużymy się wizerunkami ojców-założycieli Unii Trzech Narodów? Gmachami rządowymi okresu I Federacji Nordackiej?