Krajowe druki potwierdzeń w MBP

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Re: Krajowe druki potwierdzeń w MBP

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Dobra, weźmy się za to, bo nigdy tego nie skończymy. Druków mamy łącznie 7 - na nich musimy umieścić coś. Mamy 3 prowincje - Muratykę, Kirianię i Westland (Komarchię traktuję jako centralę). Moja propozycja - każda prowincja proponuje po 2 wzory druków, a ostatni, najwyższy druk, to coś federalnego. Całość mogła by iść tak:

1. Westland

2. Kiriania

3. Muratyka

4. Kiriania

5. Westland

6. Muratyka

7. Centrala

Powyższa kolejność powstała na podstawie młodości prowincji (najmłodsza - pierwsza, najstarsze - ostatnie), z czego pozycja Kiriani i Muratyki to po prostu alfabet. Jeśli o alfabet właśnie chodzi, to jeśli powyższa kolejność wydaje się komuś niesprawiedliwa, to idźmy alfabetem:

1. Kiriania

2. Muratyka

3. Westland

4. Muratyka

5. Kiriania

6. Westland

7. Centrala

Ot moja propozycja. Zapraszam do dyskusji ?

DW: @Obywatel Federacji
Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leonid Repulijski »

Średnio widzę ten pomysł przydzielania druków każdemu z krajów... Jak już mamy coś faworyzować, to nie pierwsze prowincje, a rzeczy ze szczebla centralnego... Chyba że ustalimy wymóg, że zgłoszony przez kraj wzór druku musi jakoś nawiązywać tematycznie do nordackiej wspólnoty... Możemy też się spotkać gdzieś w środku i iść na kompromis - każdy kraj zgłasza jeden wzór o tematyce poświęconej czysto temu krajowi oraz drugi powiązany ze wspólnotą nordacką i jednocześnie tym krajem.

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Odgrzewam odgrzewanego już kotleta - znowu. Jako, że powołano ministra nauki i kultury (a wydaje mi się, że ta sprawa ma jakiś tam związek z naszą kulturą), zwracam się do Pana @AleksanderNovak o końcowe uregulowane tej sprawy i doprowadzenie jej do końca. Naprawdę fajnie będzie zobaczyć nasze własne symbole na potwierdzeniach zwłaszcza, że przelewy robimy dość często ?
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

W zasadzie to ile tych druków byśmy potrzebowali? 

Jeżeli dałoby się zmieścić w 4 to każda prowincja dostałaby po jednym do własnego wyboru który powiedzmy że potem Kongres albo prościej Minister zatwierdził. No i chyba dobrze by było żeby to były przedstawienia osób bo pamiętam że w Muratyce były problemy z budynkiem. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Albert Fryderyk de Espada pisze: 19 maja 2024, 3:09W zasadzie to ile tych druków byśmy potrzebowali? 

Jeżeli dałoby się zmieścić w 4 to każda prowincja dostałaby po jednym do własnego wyboru który powiedzmy że potem Kongres albo prościej Minister zatwierdził. No i chyba dobrze by było żeby to były przedstawienia osób bo pamiętam że w Muratyce były problemy z budynkiem. 

Jest 7 druków na 7 różnych poziomów kwot ustawionych w MBP. Moje wyliczenia i propozycje kolejności dodałem kilka postów wyżej. Według mnie to jest najlepsze rozwiązanie.
Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

No to jeszcze trzeba przekonać @Premier oraz @Minister aby coś z tym faktem zrobili. 

Dla mnie powyższa propozycja przydzielenia każdej prowincji po dwa druki oraz centrali jeden jest nawet bardziej niż dobra. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leonid Repulijski »

Ja dalej stoję na stanowisku, że druki powinny nawiązywać do osób, wydarzeń i obiektów mających związek z nordacką wspólnotą, a nie z konkretnymi regionami.

Może posłużymy się wizerunkami ojców-założycieli Unii Trzech Narodów? Gmachami rządowymi okresu I Federacji Nordackiej?

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Nie powiem że w moim odczuciu postawiłbym raczej na umieszczanie wizerunków konkretnych osób niżeli jakiś obiektów. 

Żeby daleko nie szukać to osoby założycielskie jako najprostsza i najbardziej oczywista propozycja. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 20 maja 2024, 15:19Żeby daleko nie szukać to osoby założycielskie jako najprostsza i najbardziej oczywista propozycja. 

Jeśli mnie pamięć nie myli, to będzie to Ferdynand Dugosz, Arcadio Deliart oraz Kaspar Waksman...
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Kamiljan de Harlin pisze: 20 maja 2024, 15:22  Jeśli mnie pamięć nie myli, to będzie to Ferdynand Dugosz, Arcadio Deliart oraz Kaspar Waksman...

Ferdek rzucił Nordatą wtedy. I FN założyłem ja, Henryk Wespucci oraz Arkadiusz Deliart. Tak mówi Micropedia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Herbaciarnia "U Arkadiusza"”